Şükrü Ergün'den F.Bahçe'ye gönderme!

Şükrü Ergün'den F.Bahçe'ye gönderme!

Galatasaray Spor Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, İtalya Federasyonu'nun istediği hocaları için sert konuştu.

Fenerbahçe derbisi hakkında konuşan Galatasaray Spor Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, İtalya Federasyonu'nun istediği hocaları için sert konuştu.

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, teknik direktörleri Roberto Mancini’nin İtalya Futbol Federasyonu tarafından milli takımın başına düşünülmesinden iki hafta sonra Kadıköy’de oynanacak derbi öncesi psikolojik üstünlüğün kimde olduğuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Roberto Mancini’yle devam eden bir sözleşmeleri olduğunu belirten Ergün, “İtalya Futbol Federasyonu bizim federasyon gibi değil ki 14. maddeye dayanıp gelip ‘Ben sizin hocanızı alıyorum’ desin. İtalya Futbol Federasyonu’nun tek taraflı bir arzu beyanıdır. Mancini, bizim sözleşmeli elemanımızdır. Ben bu durumu Galatasaray’ın bereketi diye niteliyorum. Bizim takımımızın başına geçen hocalara milli takımlardan devlet kuşu konuyor” ifadelerini kullandı.

"F.BAHÇELİ DOSTLARIN STRATEJİSİYDİ"

Ergün, Galatasaray-Fenerbahçe derbileri öncesi bir süredir gündeme gelen ‘psikolojik üstünlük’ kavramına da değinerek, “Fenerbahçe açısından psikolojik üstünlük diye bir şey söz konusu değil. Fenerbahçeli dostlarımızın bir psikolojik harekat olarak bize karşı kullandığı bir söylemdi. Bazı çevreler tarafından dikkate alındı” dedi.

Galatasaraylı futbolcuların Kayserispor karşısında yaptığı bakan adamlar gol sevincinin önceki gün Fenerbahçe idmanında tekrarlanmasıyla ilgili olarak da konuşan Ergün, “Futbolcularımızı taklit ediyorlarsa kendilerine rol model olarak seçtiklerinin göstergesidir. Psikolojik bir üstünlük varsa o da Galatasaray’dadır. Fenerbahçeliler bizim oyuncularımızın gol sevincini taklit ediyorsa psikolojik üstünlük bizdedir” dedi.

"ELLERİYLE 6 MAÇ YAPINCA, 5-1'İ HATIRLIYORUM"

Derbi öncesi iki takımın yöneticileri olarak ortamı gerginleştirici açıklamalardan kaçınıp tansiyonu düşürücü demeçler vermeleri gerektiğini belirten Ergün, “Tabii ki esprili, ince ince, kimseyi rencide etmeyen karşılıklı takılmalar olabilir. Sonuçta biz dostuz. Ve Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçlar her zaman çok özeldir. Fenerbahçeli arkadaşlarım bana takılmak için bir elleriyle 5, diğer elleriyle 1 yapınca ben 6-0’ı değil 5-1’i hatırlıyorum mesela” ifadelerini kullandı.

14. MADDE NE DİYOR?

TFF acil ve gerekli gördüğü hallerde yapacağı değerlendirmeye göre seçeceği teknik adamı kulübü ile ilişkisi devam etmek kaydı ile milli takımlarda belli bir süre için görevlendirmeye yetkilidir.

Bugün