Sumudica resmi sözleşmeyi imzaladı

Sumudica resmi sözleşmeyi imzaladı
Güncelleme:

Çaykur Rizespor'un anlaşmaya deneyimli teknik direktör Marius Sumudica, kendisini yeni kulübüne bağlayan 1,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Süper Lig'de orta sıralardan kurtularak Avrupa potasına girmek isteyen kulüpler arasında yer alan Çaykur Rizespor, son olarak Gaziantep FK'yı çalıştıran deneyimli teknik adam Sumudica ile anlaşmaya varmıştı. 

Teknik direktör Marius Sumudica, Çaykur Didi Stadytumu’nda düzenlenen imza töreni ile 1,5 yıllık sözleşmeye imzayı attı. İmza töreninde Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal da yer aldı. Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, yaptığı açıklamada, "Stjepan Tomas ve ekibine çok teşekkür ettiğini ifade ederek, Rize’de olduğu süre içerisinde mutlu, ittifak içerisinde, dayanışma içerisinde güzel bir hocalık sürecini tamamladı. Artık bir yere geldik ve Thomas hocam da bunun gitmeyeceğini bize söyledi. Beraber ortak bu kararı almak kaydıyla yollarımızı ayırdık. İnşallah Thomas hocamız gittiği yerde çok başarılı olur. Yeni gelen hocamızın da bizde mutlu olacağından ve Rize’yi seveceğinden hiç tereddüdümüz yok" dedi. 

MERAK EDİLEN SÖZLEŞME DETAYINI AÇIKLADI

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, Gaziantep FK'dan sözleşme şartları nedeniyle ayrıldığı iddia edilen Sumudica'nın sözleşme detaylarına ilişkin de konuştu. 

Kartal, Sumidica'nın sözleşme detaylarının önceki kulüp ile hemen hemen aynı olduğunu belirterek, “Ayrı bir şey yok ama bizdeki hoca anlayışını biliyorsunuz. Hocamız ‘gitmek istiyorum’ dediği zaman daha iyi bir yere gitmek istiyorsa, burada mutlu değilse sık boğaz etmenin anlamı yok. Bırakacağız gidecek. Biz de baktık hocamız ile götüremiyoruz o zaman hocamız ne diyecek ‘gitmiyor başkan, yönetici arkadaşlar, ben bırakıyorum’ diyecek. Biz kimse ile problem yaşamak istemiyoruz, yaşamayacağız da” diye konuştu. 

“BEN RİZE’YE 6 AYLIĞINA GELMEDİM”

Sumudica, “Başkanımıza sorduğunuz, her sene 2-3 hoca değiştirmesiyle ilgili olan soruya ben de cevap vermek istiyorum” diyerek şunları söyledi:

“Ben son 8 senede çalıştığım hiçbir kulüpte 1 seneden az çalışmadım. Romanya, Türkiye, Arabistan olsun hep 3 antrenörden biri olarak gösterildim ve hiçbir zaman 1 yıldan önce takımdan ayrılmadım. Ben Rize’ye 6 aylığına gelmedim. Bana yarın 3-4 milyon euro’luk teklif gelirse, elimin tersiyle iteceğim bunu. Ben 1,5 senelik kontratımı bitirmek için geldim. Orta vadeli bir planım var, umarım bu uzun vadeliye döner. Çünkü iki tarafta da birbirinden memnun olursa bu 1,5 seneye, 1,5 sene daha arttırabiliriz. Bu yaşayacağım 1,5 sene içinde başkanım emin olabilir, onlar memnun olmadığı sürece ben hiçbir zaman gitme isteğimi iletmeyeceğim. Bunun sözünü veriyorum hepinizin önünde. Ayrıldığımdan beri yurt dışından teklifler de geldi, kabul etmedim ama Rize’den teklif geldi, düşünmeden kabul ettim. Ben Türkiye’de çalışmayı seviyorum. Ben Gaziantep’ten ayrıldığımdan itibaren 2-3 menajer aradı, istediğin takıma gönderebiliriz seni dediler. Ben de sadece çalışacağım kulüp Rize dedim. Sizin önünüzde olduğum için söylemiyorum şu an bunu.

Beni şu anana kadar tanımışsınızdır, ben lafı direkt söylerim. Gaziantep’te olmamamım sebebini herkes biliyor ama şu an profesyonel bir kulüpteyim. Herkes kulübün yanından ben şu ana kadar geldiğimden beri davranışlarını çok beğendim. Bu stadı biliyorum, burada oynadığımızda arkamda baskı oluşmuştu. Maçlarda bazen deliriyorum biliyorsunuz. Benim de arkamda deliren insanlar istiyordum. Bu deliliğin birleşmesiyle çok güzel bir şey ortaya çıkaracağız. Rize’nin çok iyi oyuncuları var. Ben sportif direktörümüz Yılmaz Bal’ı da tebrik ediyorum transferler için. Bir önceki hocamızla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Geleceği ile ilgili iyi şanslar diliyorum. Bu oynadığımız son 2 maçla ilgili yorum da yapmak istemiyorum. Önemli olan 4 puanı almaktı. Bir hoca diğer hocayla ilgili bir şey söylemesi gerekiyorsa, ne söylemesini bilmesi lazım. Ben böyle bir şey yapmayacağım.”

“EĞER BİR AİLE OLAMAZSAK HİÇBİR ŞEY YAPAMAYIZ”

Sadece Rizespor’a konsantre olduğunu vurgulayan başarılı teknik adam, “Tabi ki bir hata yaptığım zaman bana sorabiliriz ama ben maçları kazandığım zaman ya beni öğle yemeğine ya da akşam yemeğine götüreceksiniz, bunun sözünü istiyorum. Siz Rize’nin insanlarınız. Bir futbol kulübü eğer medya gücü arkasından olmazsa asla başarılı olmaz. Eğer bir aile olamazsak hiçbir şey yapamayız. Ben Gaziantep’te bunu başardığımı düşünüyorum. Bunun aynısını Rize’de de uygulamak istiyorum” diye konuştu.