Süper Lig'te yine, yeniden Talisca sesleri

Süper Lig'te yine, yeniden Talisca sesleri
Güncelleme:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş listesine sürpriz bir isim de takıldı. Beşiktaş'ta oynadığı döneme de Beşiktaş'tan ayrılıktan sonra transfer dedikodularına da damgasını vuran Talisca ismi yeniden masada.

Bu sezona Valerien Ismael ile başlayan fakat kötü sonuçların ardından göreve Şenol Güneş'i getiren Beşiktaş'ta gözler Ocak transfer dönemine çevrildi. Teknik Direktör Güneş'in orta sahaya tartışmaya kapalı bir isim almayı istediği öğrenildi. İşte Beşiktaş camiasındaki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları.

SPORTİF DİREKTÖR İLE GÖRÜŞECEK

Taksim’de pazar günü meydana gelen hain terör saldırısı yüzünden Antalyaspor maçı ileri bir tarihe ertelenen Kartal’da, Şenol Güneş ve yardımcılarının Nevzat Demir Tesisleri’ne gitmeye devam ettikleri öğrenildi. Takım tatilde olmasına rağmen çalışmalara ara vermeyen siyah-beyazlıların tüm maçları izleyerek detaylı analizler yaptığı öğrenildi. Teknik patron Şenol Güneş ve ekibinin yapacağı bu analizlerin ardından transfer için kapsamlı bir yol haritası çizilecek.

Siyah-beyazlılar ilk planda ihtiyaç belirlenen bölgelere takviye yapılması konusunda Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ve yöneticilerle görüşmeler gerçekleştirecek.

Uzun süredir çok sayıda oyuncuyu yakından takip eden Kazancı, teknik heyetin taleplerine göre transfer konusunda düğmeye basacak. Maç analizlerinin ardından kadrodaki verimsiz bazı oyuncularla yolların ayrılması da planlanıyor. Şenol Güneş’in Antalya’da gerçekleşecek kamptan sonra kadroda düşünmediği oyuncuların isimlerini Ceyhun Kazancı’ya iletmesi bekleniyor.

UEFA ZORLUYOR

Kulüp Finansal Kontrol Kurulu ile geçtiğimiz eylül ayında 2025-2026 sezonunun sonuna kadar geçerli yeni bir yapılandırma anlaşması imzalayan Beşiktaş’ın transfer yapabilmek için mali koşulları yerine getirmesi gerekiyor. Buna göre siyah-beyazlıların mevcut durumda bonservisle futbolcu alabilmesi için satış yapması lazım. Devre arasında oyuncu satışı yapılırsa takviye için gereken kaynak bulunmuş olacak. Satış yapılmaması halinde ise yine kiralama formülü devreye sokulacak. Burada TFF’nin belirlediği kulüp harcama limitleri de transferde belirleyici rol oynayacak. Beşiktaş sezon başında Rıdvan Yılmaz, Emirhan İlkhan ve Serdar Saatçı’nın satışlarından 10 milyon euro kazandı. Siyah-beyazlılar, Gedson Fernandes, Jackson Muleka, Emrecan Uzunhan, Tayyip Talha Sanuç ve Kerem Atakan Kesgin’in bonservisleri için ise yaklaşık 14 milyon euro harcadı.

YILDIZ OYUNCU HAMLESİ

Beşiktaş’ta ikinci kez göreve getirilen Teknik Direktör Şenol Güneş ara transferde kadroyu hem defansif hem de ofansif yönden güçlendirmenin planlarını yapıyor. Savunmaya stoper takviyesi planlayan Güneş’in önceliğinin ise merkez orta saha olduğu belirlendi.

Yardımcılarıyla birlikte analizlerini sürdüren siyah-beyazlı hocanın ilk planda orta sahaya asist ve skor katkısı yapabilen deneyimli bir futbolcu istediği öğrenildi.

TALISCA DETAYI MERAK UYANDIRDI

Dünya Kupası için Süper Lig’e verilen arada Dele Alli başta olmak üzere eldeki futbolcuların performansını artırmaya çalışacak olan Şenol Güneş’in orta alana Anderson Talisca ve Jose Sosa profilinde bir oyuncu düşündüğü ifade edildi.

Dünya Kupası için Süper Lig’e verilen arada Dele Alli başta olmak üzere eldeki futbolcuların performansını artırmaya çalışacak olan Şenol Güneş’in orta alana Anderson Talisca ve Jose Sosa profilinde bir oyuncu düşündüğü ifade edildi.