Talisca'dan 10 Kasım yorumu

Talisca'dan 10 Kasım yorumu
Güncelleme:

Anderson Talisca: ''İnsanlar yolda giderken bir anda arabalarını durdurup saygı duruşunda bekleyince Mustafa Kemal Atatürk'ü daha fazla araştırdım''

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Anderson Talisca NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Anderson Talisca, NTV Spor'da canlı yayın konuğu oldu. Ercan Taner'in sorularını yanıtlayan Talisca önemli açıklamalarda bulundu.

"ATATÜRK HAKKINDA BİLGİ TOPLADIM..."

Mustafa Kemal Atatürk için 10 Kasım'da 09:05'te saygı duruşunda durulması ile ilgili konuşan Talisca "Mustafa Kemal Atatürk'ü biliyordum ama insanların yolda giderken bir anda arabalarını durdurup saygı duruşunda beklemesi beni çok şaşırttı. Bu nedenle Atatürk'ü araştırdım daha fazla bilgi öğrendim. Bir ülkede tarihe bu kadar saygı duyulması ve sahip çıkılması çok güzel bir şey" açıklamasını yaptı.

"TÜRKİYE HAKKINDA NEGATİF YORUMLAR ALDIM"

Türkiye'ye gelmeden önce olumsuz söylemlerle karşılaştığını söyleyen Talisca, "İnsanların Türkiye hakkında negatif yorumları vardı. Ancak bugüne kadar öyle bir şey yaşamadım. Ailem de burayı seviyor. Yemekleri de çok seviyorum. Tehlike artık her yerde, bazı şehirlerde az, bazı şehirlerde daha fazla." dedi.

"BENFICA, BEŞİKTAŞ'TAKİ ŞARTLARI SAĞLASAYDI..."

Benfica'ya transfer olmasını anlatan Talisca, "Yaşadığım semtte bir hocamız vardı, beni Bahia'ya kazandırdı. Benfica'nın Bahia'da yaşayan bir gözlemcisi beni keşfetti ve Benfica'ya kazandırdı. Portekiz, Avrupa'ya giriş için önemli bir ülke. İlk senem çok iyi geçti. Çünkü o zaman Jorge Jesus vardı. Benim transferimi o istemişti ve onun verdiği şansla iyi bir sezon geçirdim. Teknik direktör değişikliğinin ardından şans bulamadım. Başkan ve taraftarlar bana destek verdi ama haksızlığa uğradığımı düşündüm. Beşiktaş'ın bana sağladığı gibi çalışma şartlarım olsaydı, Benfica'da daha başarılı olabilirdim." itirafında bulundu.

"BEŞİKTAŞ'A İLK GELDİĞİMDE SORMUŞTUM..."

Türkiye'deki altyapı sistemi hakkında görüşü sorulan Brezilyalı futbolcu "Geçen sene altyapıları takip etmiyordum. Bu sene kuzenim geldi ve Beşiktaş'ın altyapısında oynuyor. Altyapıları daha fazla takip etmeye başladım. Altyapılar, kulüplerin organik meyveleri ve bu işe daha fazla eğilmeleri gerekiyor. Beşiktaş altyapısından gelen ve bizimle antrenman çıkan birçok genç var. Onlara şu an şans tanınıyor. Ben de her gün bir şeyler öğreniyorum. Adriano'dan Pepe'den, Quaresma'dan... İlk geldiğimde altyapıdan kaç oyuncu olduğunu sormuştum. Necip Uysal'ı Oğuzhan Özyakup'u söylediler. Sanırım Beşiktaş bunu yoluna soktu. İlerleyen dönemde daha fazla oyuncu göreceğimizi düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

"ELİMDEN GELDİĞİNCE BEŞİKTAŞ'IN ŞEREFLİ FORMASINI TERLETMEK..."

Avrupa'dan birçok kulübün kendisini takip etmesiyle ilgili hatırlatma üzerine Talisca, "Gelecekle ilgili çok fazla plan yapmıyorum. Geleceği Tanrı'ya bıraktım. Yarın ne olacağımı da bilmiyorum. Büyük kulüplerin ilgisi beni mutlu ediyor. Ancak şu an Beşiktaş'ın oyuncusuyum ve Beşiktaş'a bana bu şansı verdikleri için minnettarım. Hocama ve başkana teşekkür ediyorum. Eldimden geldiğince Beşiktaş'ın şerefli formasını terletmek istiyorum." dedi.

"BEŞİKTAŞ'TA KALMAK İSTİYORUM AMA BENFICA..."

"Beşiktaş'ta kalmak istiyor musun?" sorusuna yanıt veren Talisca "Buraya gelmeden evvel Türkiye'yi tanımıyordum ama tanıdıkça sevmeye başladım. Başkan ve hocanın verdiği çalışma ortamıyla işler iyi gidiyor. Deneyip göreceğiz. İlk tercihim her zaman Beşiktaş. Bunu dana önce de söyledim. Durumum şu anda biraz karışık. Burada kalmam için kulüplerin birbirini anlamsı lazım. Benfica anlar mı, bilmiyorum. Benfica'da devam eden bir kontratım var. Ben ne kadar istesem de kendi isteğimin bir sonuca ulaşmayacağını biliyorum." şeklinde konuştu.

"BENFICA TARAFTARI BENİ ANLAMAYABİLİR..."

Benfica'ya attığı golün ardından Portekiz kulübünden tepki görmesiyle ilgili konuşan Talisca, "Attığım golden sonra açıklamalarım vardı. Yaşadıklarımı anlattım. Taraftar da buna tepki gösterdi. Benfica'da maaş problemim vardı ve bir şeyler büyütüldü. Olay benim üzerime yıkılmaya çalışıldı. Taraftar tabii ki kulübünü koruyacaktır ama bizim de hayatımız ve yaşantımız var. Kulüplerin kararı özel hayatımızı etkilediği zaman bunu taraftarın anlaması zor ama ben de yaşadıklarımı biliyorum." diye konuştu.

"ABOUBAKAR'IN GİTMESİNE ÜZÜLDÜM"

"Vincent Abpubakar'ın Porto'ya gitmesine üzüldü mü?" sorusuna cevap veren Brezilyalı yıldız "Üzüldüm tabii ki ve bir röportajımda bundan bahsettim. Maçtan sonra odamıza gelip bizi görmesi olumsuz yorumlandı. Ancak biz onunla çok iyi arkadaşlıklar kurduk. Güzel anılarımızı tazelerken çekilmiş görüntüler farklı yorumlandı. Aboubakar'a haksızlık yapıldı. Ona başarılar diliyorum." dedi.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ MAÇ MAÇ ELE ALDIK..."

Şampiyonlar Ligi'nde başarılı işler yapmalarıyla ilgili görüşü istenen Talisca "Olaya maç maç bakıyoruz. Grubun dengeli olduğunu biliyorduk. Maç maç ele aldık ve şu anda buradayız. Şampiyonlar Ligi çok farklı bir ortam. Sahaya çıktığınızda bunu anlıyorsunuz. En ufak bir hatanın bile telafisi yok. İyi oynuyoruz ve bir takım, diğerinin açıklarını kolluyor." ifadelerini kullandı.

"BUNU ŞENOL HOCA KEŞFETTİ, KENDİME ŞAŞIRIYORUM"

Bu sezon sadece 3 gol atması ve Göztepe'ye karşı attığı kafa golüyle ilgili yorumu istenen Talisca, "Hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Geçen sezon 3 ay sakatlık yaşadım ve bu da beni geride bıraktı. Ona rağmen 17 gol atmam önemliydi. Bu sene de gollerimi atacağım. İyi çalıştığımı düşünüyorum ve Göztepe maçında da gol attım. İlerleyen haftalarda da daha iyi olacağım. Kafa golleri atmaya Türkiye'de başladım. Şenol hoca, kafa vurabileceğimi keşfetti. Türkiye'ye gelmeden önce hiç kafa golüm yoktu. Kendi kendime şaşırıyorum. Hiçbir zaman bu kadar kafa golü atan biri değildim. Benfica ve Bahia'da bu kadar önde hiç oynamamıştım. 8 numara oynadığınız hem oyunu kurup hem de ceza sahasına koşmanız çok zor bir şey. Hoca çalışmama için bana bütün rahatlığı ve serbestliği sunuyor. Kafa vuruşlarım için Adriano, Babel ve Gökhan Gönül gibi oyuncuların varlığını unutmamam lazım. Hocanın koyduğu her yerde oynarım ama forvet arkasında daha iyi hissediyorum." dedi.

TALISCA'DAN İLK KEZ CANER ERKİN AÇIKLAMASI

Caner Erkin ile kavga etmesi hakkında açıklama yapması istenen Talisca "Futbolun içerisinde normal denilebilecek bir şey. Aynı takım için mücadele eden oyuncular arasında çok normal. Şu an bir problemimiz yok." diye konuştu.

"ŞENOL HOCANIN TARZI BANA UYUYOR"

Şenol Güneş ile iyi çalışma ortamı yakaladığını vurgulayan Talisca, "Hocanın tarzı, benim oyun tarzıma uydu. İstediği bazı şeyler tabii ki var. Her oyuncuya kendi bölgesinde serbestlik tanıyor ve bu da performans arttırmaya yardımcı oluyor." itirafında bulundu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE ODAKLANDIĞIMIZDAN OLABİLİR"

Süper Lig'de dört maç kazanamam serileri ile ilgili görüşü istenen siyah-beyazlı oyuncu, "Şanssızlık diyebiliriz. Konsantrasyon eksiliği ve Şampiyonlar Ligi yoğunluğu diyebiliriz. Oraya odaklandığınızda geri dönüş kolay olmuyor. O süreci atlattık. Bu da bizim için yeni bir şeydi ve geride kaldı. Alanyaspor maçında da o tarz bir şey yaşadık. Çok fazla pozisyon vermememize rağmen gol yedik. Alvaro Negredo'nun attığı golle maçı kazanabildik. Maçların içerisinde böyle anlar olabiliyor." açıklamasını yaptı.

"YENİ TRANSFERLER DAHA İYİ OLACAKTIR"

Yeni transferlerle ilgili açıklama yapan Talisca "Her geçen gün biraz daha alışıyorlar. Negredo ile İspanyolca konuştuğu için aramız biraz daha iyi. Gün geçtikçe daha iyi olacaklar." dedi.

"BEN MAÇ SEÇMİYORUM"

"Futbolcular maç seçer mi?" sorusunu yanıtlayan Talisca "Ben maç seçmem. Şampiyonlar Ligi'nde iyi oynayacaksınız diye bir garanti yok. Ancak maç seçen olursa da anlarım. Benfica'da ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktığımda ambiyanstan ötürü çok şaşırmıştım. Ancak Beşiktaş'ta maç seçecek biri yok." şeklinde net ifadeler kullandı.

"YUSUF YAZICI'YI BEĞENİYORUM"

"Türkiye'de başka bir takımda beğendiğin bir oyuncu var mı?" sorusunu yanıtlayan Talisca "Trabzonsporlu Yusuf Yazıcı büyük bir yetenek. Büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum." dedi.

"GALATASARAY'I YAKALAYACAĞIZ"

Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında önde olmasıyla ilgili konuşan Talisca, "Galatasaray'ı tabii ki yakalayacağız. Hiçbir şey imkansız değil. Önümüzde çok maç var ve kazanarak Galatasaray'ı yakalayacağız." açıklamasını yaptı.

"YABANCI KISITLAMASI HABERLERİNİ TAKİP ETMİYORUM AMA..."

Yabncı kısıtlaması söylentilerini takip etmediğini söyleyen Talisca "Yabancı kısıtlamasını takip etmiyorum. Sınırlama kelimesi bence kulağa hoş gelmiyor. Sınırlamalar o ülke oyuncu sayısı fazla olsun diye var. Ancak bu ligin kalitesini düşürebilir. Yurt dışından buraya gelip oynamak isteyen çok oyuncu var. O zaman gelmeyebilirler." diye konuştu.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI'NI TAKİP EDİYORUM"

Türk Milli Takımı'nı takip ettiğini söyleyen Brezilyalı isim "Eskişehir'de maça gitmiştim. Taraftar inanılmazdı. Mücadele gücü biraz düşüktü. Türk Milli Takımı yetenekli oyunculardan kurulu. Parçalar birbirine oturduğunda çok başarılı işler yapabilirler." dedi.

"BREZİLYA ŞAMPİYON OLACAK"

"Dünya Kupası'nda kim şampiyon olacak?" sorusunu yanıtlayan Talisca, ülkesi Brezilya'yı favori gösterdi ve "Bence Brezilya şampiyon olacak. Almanya'ya karşı 7-0 yenildik ama bugün onlarla oynasak kazanırız. Arjantin değil Brezilya kazanacak." açıklamasını yaptı.

"EVDEN ÇIKMAM, KURU FASULYE, PİLAV, SOĞAN YERİM"

"İstanbul'da nasıl hayatı var?" sorusuna da yanıt veren Talisca "Evden çıkmam. Evde oturur kuru fasulyemi yerim. Pilav da yerim. Soğan da yerim. Türk yemeklerine çok alıştım. Zeytinyağlı da var. Hiçbir sıkıntı yok." itirafında bulundu.

"İNŞALLAH UZUN SÜRE TÜRKİYE'DE KALIRIM"

"Şöyle bir sıkıntı var, Türk yemeklerine alıştıysa, uzun süre Türkiye'de kalabilir?" sözlerine Türkçe yanıt veren Talisca "İnşallah" dedi.

"BAZI HAKEMLERLE ARAM İYİ, BAZILARIYLA KÖTÜ"

Açıklamalarına devam eden Talisca, "Türkiye'de kalırsam, daha fazla Türkçe öğrenmek istiyorum. Çünkü saha içerisinde bazen zorluk çekiyorum. Bazı hakemlerle aram iyi, bazılarıyla aram kötü. Bazen çok tekme yediğim oluyor ama oyunu devam ettiriyorlar. Ben normalde sert oynamam. basit bir faul yapıyorum ama bana kart gösteriyorlar. Bana aynısı yapıldığında kart çıkarmıyorlar. Oyuncuların saha içerisinde hayatları bu şekilde." diyerek sözlerini noktaladı.

Sporx