Tarihi projeye tarihi destek: 8 günde 185 bin kişi

Tarihi projeye tarihi destek: 8 günde 185 bin kişi

Başkan Aziz Yıldırım'ın üzerine titrediği 'Fenerbahçe Yandex' rekora koşuyor...

Projenin startı daha 8 gün önce verildi ama şu ana kadar 185 bin kişi 'Fenerbahçe Yandex'i bilgisayarına indirdi. Mobil yani telefonların devreye girmesiyle birlikte yılbaşından önce 1 milyon rakamına ulaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bir başka deyişle; İbrahimoviç, Robben gibi yıldızlar giderek Fener'e yaklaşıyor.

1 milyon taraftar 36 milyon dolar

Proje çok basit... Bilgisayarına Fenerbahçe Yandex arama motorunu indiriyorsun ve günlük tüm internet aramalarını buradan yapıyorsun. Her bir taraftar günde 40 arama yaparsa kulübüne yıllık 36 dolarlık (108 TL) katkıda bulunuyor. Bunu 1 milyon taraftarın yaptığı düşünülürse Fenerbahçe’nin kasasına girecek para 36 milyon dolara (108 milyon TL) ulaşıyor.

8 günde 185 bin müthiş bir rakam

Geçtiğimiz günlerde startı verilen projenin adeta üzerine titreyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yandex cephesinden aldığı haberlerle giderek daha da umutlanıyor. Çünkü 8 günde tam 185 bin Fenerbahçe taraftarı Fenerbahçe Yandex’i bilgisayarına indirdi bile. Bu rakam için kısaca, “Müthiş” yorumu yapılıyor ama Yıldırım’ın hedefi çok daha büyük.

Başkan sıkı takipte: Yandex’in nerede?

Aziz Yıldırım, kulüpte ve özel yaşantısında adeta Yandex takibi başlatmış durumda. Herkese, “Yandex’in nerede” diye sorup, kontrol eden Yıldırım, dün Ankara Spor-Toto teşkilatını ziyareti sırasında da bütün Fenerbahçeliler’in bilgisayarlarına, “Yandex’i indirdiniz mi” diyerek tek tek baktı.

Büyük gün 18 Eylül

18 Eylül’de Android (Samsung, Sony, LG gibi) Ekim ayında ise IOS yani IPhone kullanıcılarının bu uygulamayı telefonlarına indirmeye başlamasıyla birlikte yılbaşından önce 1 milyon sayısına ulaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Hem İbrahimoviç hem de Robben

Fenerbahçe’nin patronu, yakın çevresiyle yaptığı sohbetlerde de, “Taraftar bu projeye sahip çıkmaya devam etsin konuşulan yıldızların hiçbiri hayal değil. Önümüzdeki yıl hem Zlatan İbrahimoviç hem de Robben Fenerbahçe forması giyebilir. İkisinden birini değil, ikisini birden alırız, sorun değil” diyor.

Fanatik