Terim'den tezahürat açıklaması !

Terim'den tezahürat açıklaması !

Terim Milli Takım hakkında açıklamalarda bulunurken kendisi için derbide yapılan tezahürat için de açıklama yaptı.

''SELÇUK HEP OYNUYOR ZATEN''

Fatih Terim ilk olarak A Milli Takım'a seçilmeyen Selçuk İnan hakkında konuşurken, ''Selçuk da bir kaç gün istirahat etsin diye almadık. Başka bir durum yok. Ben geldiğim günden itibaren Selçuk hep oynuyor zaten.'' ifadelerini kullandı.

TERİM'DEN UZUN PLANLAR!

Hazırlık karşılaşması tercihi hakkında ise Terim, ''Dubai'de maç yapabilirdik Rusya'yla. Ama Kasım'ın ortasında futbolcuları böyle bir iklim farklılığa sokmak istemedik. Dönüşte hiç bir kulübe zarar vermemek için. Bunun dışında Kanada vardı. Çok fazla şansımız yoktu. Bundan sonra yapabiliyorsak 2 ya da 4 sene takvimleri hazırlamak istiyoruz.'' şeklinde konuştu.

''HER YERDE OLMALIYIZ''

Stat tercihi hakkında ise, ''Ben 1990'dan beri Adana'da hiç maç oynamadım milli takım hocası olarak. Adana esasen milli maçları hakeden bir şehir. Biz burada sayın yönetim kurulu üyelerimiz ve başkanla beraber bir çok maçımızı Anadolu'da oynamak istiyoruz. Şunu unutmayalım, UEFA ve FIFA normlarına uyan stat çok önemli. Fenerbahçe Stadı, Arena, Beşiktaş'ın yeni stadı bunlar çok önemli ama Anadolu'da da oynamak istiyoruz. Geçen sefer de ilk seyahatimize Trabzon'la başlamıştık. Ankara ve İzmir'de de oynamak istiyoruz. Bursa Stadı var, Mersin'in, Trabzon'un yeni statları var. Ben şunun inancını taşıyorum. Hep beraber derken, biz de bir yerlerde olmalıyız oyuncularla beraber.'' diye konuştu.

''HOLLANDA MAÇINDA 1-0 ÖNE GEÇSEK...''

Hollanda maçındaki Kadıköy'deki atmosfer hakkında konuşan Terim, ''Ülke şunu gösterdi ki, Hollanda maçında, 55 bin kişi milli takıma sahip çıkacağını gösterdi. Öne geçsek ve ya berabere kalsak o gün maçı seyirci alırdı oyuncularla beraber.'' ifadelerini kullandı.

''KULÜP YARIŞMALARIN ALTINDA KALIRSA...''

Takımların Avrupa'daki başarısızlığı hakkında ise Terim, ''Milli maçlar kulüpler üstü bir duyguyla izlenmeli. Hepimizin ait olduğu bir kimlik. O takımdan oyuncu niye yok, bu niye alınmadı falan, bunlar çok çağdışı şeyler. Bir araya gelmemiz gereken bazı şeyler olabilir. Bu bizim örfümüzde, aile terbiyemizde var. Milli takımın seyircisi olmalı. Benim ayrıca bir beyaz tişörtüm olmalı, milli maçlara onla gitmeliyim. İrlanda gidiyoruz her yer yeşil, Hollanda'ya gidiyoruz her yer turuncu. Bu olgu milli takım oyuncuları için çok önemli. Kulüp yarışmalarının altında kalırsa milli takım sıradan olur. 40. sıradan yukarı da çıkamayız. Biz 7. likleri de gördük. Oralara layığız. O rakamı tek hanelilere doğru götürmek hepimizin isteğidir.'' şeklinde konuştu.

''GALATASARAY SEYİRCİSİYLE...''

Galatasaray seyircisiyle ayrı bir bağı olduğunu söyleyen Terim, ''Bize böyle bağırdıkları zaman insan daha güzel şeyler yapma ihtiyacı hissediyor. Tabi gurur duyuyorum ama bu farklı sorumluluklar getiriyor. Tabi Galatasaray seyircisiyle benim çok özel bir bağım var ancak ülkedeki insalarla ben her gün beraberim. Biz hep beraber çok güzel şeyler başardık. Ön planda ben de görünsem de bunları hep beraber yaptık. Kiminin duası, kiminin enerjisi, kiminin tezahüratı. Bunlar çok önemli. Hep de önemli hedeflere yürüdük. Şimdi bakıyoruz, finalin kapısına dönmüşüz 2008'de. Onu yenmişiz, bunu yenmişiz. Bir dönem kimi yensek 40 sene yenmemiştik. Oralardan geldik buralara.'' diye konuştu.

''BİZ YENİ YAPILANMAYI DİZAYN EDECEĞİZ''

Türkiye'de yeni bir yapılanmanın olduğunu söyleyen başarılı hoca, ''Türk futbolunun önemli yerlere taşınması için TFF ile beraber çok başka şeyler yapacak bir insan olarak görsünler beni. Türk futboluna bir yön vermek gerekiyor zaten. Hedeflerimiz içerisinde daha büyük bir çerçeve var. Güzel, güzel şeyler olacak arka arkaya. O yüzden yeniden yapılanma demek istemiyorum. Bir yapılanma var zaten, biz dizayn edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''KİMLERE TEKLİF ETTİĞİMİZİ AÇIKLAYACAĞIM''

Kimlerin milli takımı reddetiğini açıklayacağını belirten Terim, ''Ben ülkeyle herkesle paylaşan biriyim. Doğru bildiğimi herkese söylemeye çalışıyorum. Hak eden herkes gelecek buraya, biz takip ediyoruz. Daha enteresan isimler de çağıracağız önümüzdeki günlerde. Bu sefer niyetim benim başka şeyler de paylaşmak. Kimlere teklif ettik, kimler nereyi seçti. Bunları açıklamak istiyorum. Bu gayet doğal bir şey, herkes her şeyi bilsin. Arkadaşlarımızın herkesi bulduğunu, herkese teklif götürdüğümüzü ifade edeceğiz.'' diye konuştu.

"KADIKÖY'DE TEZAHÜRATI DUYUNCA ÇOK ŞAŞIRDIM"

"Şartlar ne olursa olsun, herkesin herşeyi takip ettiği ve fikri olduğu konular var. Ülke değişiyor insanlar değişiyor, herkes herşeyi doğru bildiği şekilde belirtiyor. Tezahüratlara duyduğumda çok şaşırdım gerçekten. Ben artık ülkenin her tarafında herkes için ayrı bir yere konduğumu düşünüyorum."