TFF Başkanı Özdemir: ''Yayın ihalesinde umduğumuzu bulamazsak Süper Lig TV'yi kuracağız''

TFF Başkanı Özdemir: ''Yayın ihalesinde umduğumuzu bulamazsak Süper Lig TV'yi kuracağız''
Güncelleme:

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig yayın ihalesi için "umduğumuzu bulamazsak Süper Lig TV'yi kuracağız." dedi.

Süper Lig yayın ihalesinde beklenen teklifler ulaşmadı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Süper Lig TV'nin sinyalini verdi.

Özdemir, "Eğer tekliflerden umduğumuzu bulamazsak, Süper Lig TV kurulur. Kulüpler dekoder satışı yapar ve gelir paylaşımı yapılır" dedi

 İşte Nihat Özdemir'in açıklamaları:

"Pazartesi günü yayın ihalesini yaptık. On beş teklif geldi. Katılanlara cuma günü saat 17.00'ye kadar süre verdik. Revize edilmiş teklifleri bekliyoruz. İlgi ve alaka var ancak elimizden geldiğince bu yayın fiyatını yükseltmeye çalışıyoruz. İnanıyorum ki teklif verenler, asıl tekliflerini henüz vermedi. Rekabeti arttırmak için fiyatı yükselteceklerdir. Daha yüksek teklifler bekliyoruz.

Kulüplerimizin maksimum bedel almasını isteyen bir federasyonuz. Beklediğimiz teklif gelmezse Süper Lig televizyonu gibi bir televizyon kurulur. Kulüpler dekoder satışı yapar ve gelir paylaşımı yapılır. Bu da düşüncemiz içerisinde var.

Eğer tekliflerden umduğumuzu bulamazsak, Süper Lig TV kurulur. Kulüpler dekoder satışı yapar ve gelir paylaşımı yapılır.

Fenerbahçe-Slavia Prag maçına gitmek istiyorum. İnşallah Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde tur atlayarak yoluna devam eder. Avrupa Ligi'nde de Galatasarayımız var. Umarım o da yoluna devam eder.

Hakemler hakkında ağır ithamlarda bulunan kulübün başkanının takımı 3. sırada. Bu süreçte maçları yöneten hakemler Ay'dan mı geldi? Avrupa'dan mı geldi? Galip gelince hakemler iyi, beraberlik veya mağlubiyette hakem kötü.

SÜRE UZATILMIŞTI

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan daha önce yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını kapsayan TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak teklif verme süresi sona ermiş ve yayın ihale komisyonu söz konusu teklifleri değerlendirmiştir. Avrupa'nın birçok liginde uygulanan örnek modellerden hareketle, gelişen teknolojiyi de baz alarak yeni ürünler ve farklı paket seçenekleri sunan ihale için yurt içi ve yurt dışından toplam 14 firma teklif vermiş olup, içlerinden bir tanesinin ayrıca sunduğu alternatif teklifle ilgili de istişare yapılmıştır." ifadeleri kullanıldı.