TFF Tahkim Kurulu'ndan Yılmaz Vural kararı

TFF Tahkim Kurulu'ndan Yılmaz Vural kararı

TFF Tahkim Kurulu, Gençlerbirliği ile teknik direktör Yılmaz Vural arasındaki uyuşmazlıkla ilgili kararını verdi.

TFF Tahkim Kurulu, geçen sezonun devre arasında kısa süreliğine  Gençlerbirliği'nin başına geçen Yılmaz Vural'ın, daha sonra başka kulüple  sözleşme imzalayarak menfaatler elde ettiğini dikkate alarak, Ankara kulübünün  ödeyeceği 240 bin lira haksız fesih tazminatını 192 bin liraya düşürdü.

 
Öte yandan tahkim kurulu, Gençlerbirliği Kulübünün, Uyuşmazlık Çözüm  Kurulunun (UÇK), teknik adamın 510 bin lira alacağı hakkındaki kararı onayan  kurul kararına karşı yargılamanın iadesi talebini ise reddetti.
 
Bu arada kurul, Gençlerbirliği'nin talebinin kısmen kabul edilmesinden  dolayı, kabul-ret oranına göre, kulüp tarafından yargılama gideri olarak UÇK ve  TFF Tahkim Kuruluna yatırılan başvuru harcı ve hakem ücreti toplamı 42 bin 500  liranın 39 bin 780 liralık kısmının başkent ekibinin üzerinde bırakılması kararı  alırken, 2 bin 720 liralık kısmının ise Yılmaz Vural'dan tahsil edilerek kulübe  ödenmesine hükmetti.
 
Diğer yandan tahkim kurulu, Spor Toto 3. Lig takımlarından Darıca  Gençlerbirliği ile futbolcu Alican Özaltun arasında yapılan sözleşmeden doğan  uyuşmazlık konusunda da karara vardı. Buna göre UÇK'nın futbolcuya verdiği 6 ay  resmi müsabakalardan men cezasını kaldıran kurul, kulübün aldığı iki transfer ve  tescil dönemi boyunca yeni futbolcu transferinden men cezasını da aynı şekilde  kaldırmayı kararlaştırdı.