TFF'nin 8 Mart kararı sosyal medyayı ayağa kaldırdı

TFF'nin 8 Mart kararı sosyal medyayı ayağa kaldırdı
Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu hafta Süper Lig'deki müsabakalarda 3 kadın hakem görevlendirdi. Karar, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu, dün Süper Lig’de oynanan üç maça da dördüncü hakem olarak kadın hakemleri atadı.

Ancak bu atamalar sosyal medyada yoğun eleştiriye uğradı. 

Eurosport’ta yorumculuk da yapan spor spikeri Nihan Cabbaroğlu bu atamaya yönelik tepkisini sosyal medya hesabından ‘‘8 Mart, çocuk bayramı gibi ‘hadi siz oynayın bakalım bir günlük’ deme günü değildir. Kadın hakemlere bu düzeyde görev verilmiyorsa sistematik bir değişime ihtiyaç vardır’’ sözleriyle ortaya koyarken bir başka yorumcu Cüneyt Kaşeler ise ‘‘Dün Süper Lig’de oynanan üç maçın da dördüncü hakemi kadın hakemdi. 8 Mart’ta kadın hakemlere 23 Nisan uygulaması yaptılar. ‘Kadın hakemler normalde o maçlarda dördüncü hakem olamaz hatta o maçlarda görev de alamaz bari 8 Mart diye görev verelim’ oldu bu. Cidden akıl tutulması’’ yorumunda bulundu.