Trabzonspor - Akhisarspor: 1-6

Trabzonspor - Akhisarspor: 1-6
Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig 8. hafta maçında Trabzonspor, sahasında Akhisarspor'a 6-1 mağlup oldu.

Süper Lig’in 8. haftasında Trabzonspor, seyircisi önünde Teleset Mobilya Akhisarspor’a 6-1 gibi tarihi bir sonuçla mağlup oldu. Galibiyet hasreti dört maça çıkan Tranbzonspor’da taraftarlar, takımı protesto etti. Şok bir sonuca imza atan Teleset Mobilya Akhisarspor, ligdeki ilk deplasman galibiyetini aldı.

Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Trabzonspor, sahasında peş peşe şaşırtan skorlar almaya devam ediyor. Medical Park Stadı’nda oynadığı son maçta Aytemiz Alanyaspor karşısında 3-0 öne geçip 4-3 kaybeden Trabzonspor, taraftarına bir şok daha yaşattı. Üç haftadır süren galibiyet hasretini Teleset Mobilya Akhisarspor maçında son vermek isteyen Trabzonspor, sahadan tarihi bir yenilgi ile ayrıldı.

Maça çok kötü başlayan Trabzonspor, özellikle savunmada tel tel döküldü. Durica ve Mustafa Akbaş’ın uyumsuz görüntüsü, Hubocan’ın sol bekte beklentilerin altında kalması, Teleset Mobilya Akhisarspor’un her atağının tehlikeli olmasını sağladı. Asıl mevkisi stoper olan Hubocan’ın alışık olmadığı mevkide oynatılması, konuk ekibin sağ kanattan etkili hücumlar gerçekleştirmesine neden oldu. Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk’un rakibi iyi analiz ederek oluşturduğu taktik, konuk ekibin maç boyunca özellikle pozisyon anlamında maçı üstün geçirmesini sağladı.

İlk yarıda tam 3 gol bularak Trabzonspor’u şaşkına çeviren Telset Mobilya Akhisarspor, ev sahibi ekibin soyunma odasına protestolarla girmesine neden oldu.İkinci yarıda savunmadan Durica’yı çıkartıp Castillo’yu sahaya süren Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın aldığı risk, bordo-mavili ekibi hücumda biraz olsun canlandırdı. Altyapıdan yetişen genç futbolcu Abdülkadir Ömür ile farkı 2’ye Trabzonspor, biraz olsun umutlandı. Ancak savunmasında büyük açıklar veren ev sahibi ekibin aldığı riski hızlı hücumlarla değerlendiren Teleset Mobilya Akhisarspor, iki gol daha bularak güçlü rakibini tarihi bir sonuçla mağlup etti. Eski Trabzonsporlu Henrique’nin iki golle yıldızlaştığı maçta Teleset Mobilya Akhisarspor, attığı kadar da gol kaçırdı.

Bu sonuçla 9 puanda kalan Trabzonspor haftayı 11. sırada yer aldı. Farklı galibiyetle puanını 16’ya yükselten Teleset Mobilya Akhisarspor, ligde 3. sıraya yükseldi.

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

90'Hakem Yaşar Kemal Uğurlu müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90'GOOOLL!! Yeşil siyahlılar Kadir Keleş ile durumu 6-1'e getiriyor! Hızlı gelişen atakta Soner'in pası ile ceza yayı içerisinde topla buluşan Kadir Keleş ceza sahasına girer girmez vuruşunu yapıyor ve kaleci Onur'un müdahalesine rağmen top sol köşeden filelerle buluşuyor.

87'Topla birlikte sağ çaprazdan sokulan Miguel Lopes yerden vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Onur Kıvrak'ın üzerine gidiyor.

87'Topla birlikte sağ çaprazdan sokulan Miguel Lopes yerden vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Onur Kıvrak'ın üzerine gidiyor.

83'Yeşil siyahlılarda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Daniel Larsson oyundan alınırken yerine Helder Barbosa oyuna dahil oluyor.

81'Sol kanattan gelişen atakta Ömer Bayram ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı sağ tarafında Miguel Lopes'in önüne düşünüyor. Tecrübeli oyuncu gelişine sert vuruyor ancak top kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

79'Teleset Mob. Akhisarspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Günün başarılı ismi Paulo Henrique oyundan alınırken yerine Kadir Keleş oyuna dahil oluyor.

78'Ceza yayı gerisinde topla buluşan Tomas Hubocan bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Milan Lukac sol köşeye uzanarak bu topu kornere çeliyor.

64'GOOOLL!! Konuk ekip Paulo Henrique'nin golü ile durumu 5-1'e getiriyor! Hızlı gelişen atakta orta alandan hareketlenen Onur Ayık ara pasını savunma arkasına hareketlenen Paulo Henrique'ye gönderiyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Paulo Henrique ceza yayı sağ tarafından ceza sahasına giriyor ve kaleci Onur'un üzerinden aşırtma vuruşu ile topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

61'Sol kanatta topla buluşan Fabian Castillo rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve son çizgiden ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Burak Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş istediği gibi olmuyor ve meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

59'Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Olcay Şahan oyundan alınırken yerine Hugo Rodallega oyuna dahil oluyor.

58'Ev sahibi bordo mavililer kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

56'Faul pozisyonundan sonra ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Jose Sosa ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu top hiçbir arkadaşına ulaşmıyor ve kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

53'GOOOLL!! Paulo Henrique penaltı vuruşunda topu yerden sol köşeden filelerle buluşturuyor. Durum şimdi 4-1.

52'PENALTI! Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Paulo Henrique pasını ceza yayı içerisindeki arkadaşı Onur Ayık'a gönderiyor. Onur ceza sahasına giriyor ve rakibi Mustafa Akbaş'dan sıyrılmak isterken yerde kalıyor. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı noktasını işaret ediyor!

50'GOOOLL!! Trabzonspor, Abdülkadir Ömür ile farkı 2'ye indiriyor! Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan Abdülkadir Ömür rakibi Soner Aydoğdu'yu geçerek ceza sahasına giriyor ve pasını penaltı noktası üzerindeki arkadaşı Burak'a göndermek istiyor. Savunmadan seken top tekrar Abdülkadir Ömür'ün önünde kalıyor. Genç oyuncu sol ayağının içi ile aşırtma bir vuruş gönderiyor ve topu sol köşeden filelerle buluşturuyor.

48'Ceza yayı gerisinde topla buluşan Fabian Castillo vuruşunu yapıyor ancak top sağ kale direğine çarparak sağ kanattan taça çıkıyor.

47'Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Soner Aydoğdu ortasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Onur'un müdahalesinden sonra ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Miguel Lopes vuruşunu yapıyor ancak top üst kale direğine çarparak oyun alanına geri dönüyor.

46'Trabzonspor cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jan Durica oyundan alınırken yerine Fabian Castillo oyuna dahil oluyor.

46'Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Teleset Mob. Akhisarspor'un vuruşu ile başlıyor.

45'Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdiyor.


45'GOOOLL!! Teleset Mob. Akhisarspor, Daniel Larsson ile farkı 3'e çıkartıyor! Soner'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Daniel Larsson bireysel çabası ile ceza sahasına giriyor. Rakibi Mustafa Akbaş'ı geçen golcü oyuncu altıpas sol çaprazından vuruşunu yaparak meşin yuvarlağı kalenin sol üst tarafından filelerle buluşturuyor.

43'Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinde topla buluşan Jose Sosa bekletmeden sert vuruyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

39'GOOOLL! Teleset Mob. Akhisarspor, Mustafa Akbaş'ın kendi kalesine gönderdiği gol ile durumu 2-0'a getiriyor! Sağ kanattan gelişen atakta Miguel Lopes ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Paulo Henrique'den önce topa müdahale etmek isteyen Mustafa Akbaş'dan seken top sağ köşeden filelerle buluşuyor.

38'Oyunun bu bölümünde karşılıklı pas hataları ile mücadele devam ediyor.

35'Sağ çaprazda topla buluşan Abdülkadir Ömür ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada Burak Yılmaz topu kontrol etmek istiyor ancak hakem Yaşar Kemal Uğurlu golcü oyuncunun topu elle kontrol ettiğini işaret ediyor.

32'Müsabakanın üçte birlik bölümü geride kalırken bordo mavililerin topla oynamadaki üstünlüğü devam ediyor.

29'Teleset Mob. Akhisarspor'da Mustafa Yumlu rakibi Olcay'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

28'Olcay Şahan'ın pası ile Burak Yılmaz kaleci ile karşı karşıya kalıyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

25'Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Jose Sosa ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu hava topu mücadelesinde Okay Yokuşlu'nun rakibi Mustafa Yumlu'ya faul yaptığını işaret ediyor.

21'Yusuf'un topuk pası ile ceza yayı içerisinde topla buluşan Olcay bekletmeden ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen Burak'ı görüyor. Golcü oyuncu topla buluşur buluşmaz yerden sert vuruyor ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

19'Bordo mavililer rakip yarı alanda baskısını artırıyor.

11'Sağ çaprazda topla buluşan Jose Sosa ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

8'GOOOLL!! Teleset Mob. Akhisarspor, Serginho Mineiro ile öne geçiyor! Jan Durica'nın orta alanda kaptırdığı top ile sağ çaprazdan ceza sahasına giren Serginho Mineiro topu penaltı noktasının hemen önündeki arkadaşı Paulo Henrique'ye gönderiyor. Paulo Henrique'nin vuruşunda top altıpas alanı içerisinde Mustafa Akbaş'dan sekerek yükseliyor. Bu topa hareketlenen Serginho Mineiro kafa vuruşu ile skoru belirliyor.

6'Ömer Bayram sol kanattan ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top yükselerek ceza yayı sol tarafında Soner Aydoğdu'nun önüne düşüyor. Soner bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur üst direğin hemen altından bu topu dışarı çeliyor.

3'Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Jose Sosa ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak Burak'dan seken top savunmanın kontrolüne geçiyor.

1'Müsabaka ev sahibi Trabzonspor'un vuruşu ile başlıyor.

Süper Lig'de 8. Hafta mücadelesinde, 9 puan 1 averaj ile 9. sırada yer alan Trabzonspor, 13 puan -1 averaj ile 6. sırada yer alan Akhisar Bld.Spor ile karşı karşıya geliyor.

KADROLAR:

Trabzonspor: Onur, Mustafa Akbaş, Durica, Hubocan, Pereira, Sosa, Okay, Yusuf Yazıcı, Olcay, Abdülkadir, Burak Yılmaz

Akhisarspor: Lukac, Miguel Lopes, Caner, Mustafa, Ömer, Sissoko, Soner, Serginho, Larsson, Onur, Henrique

Seçiniz...