Trabzonspor anlaşmaya uydu

Trabzonspor anlaşmaya uydu

Mali yapısı sıkıntılı olan ve UEFA ile anlaşan Trabzonspor, ayağını yorganına göre uzattı.

Finansal durumu nedeniyle dikkatli adım atan bordo-mavililer, 20 milyon liralık oyuncu sattı, transfer harcamasını ise 36 milyon TL’ye kadar indirdi.

Bu anlaşmayla Karadeniz ekibine ekonomik kısıtlamalar getirilmiş, 2016 sonunda zararın 20 milyon euroyu, sezonun sonunda ise 10 milyon euroyu geçmemesi istenmişti.

Yıllık gideri 140 milyon euroyu bulan kulüp giderinin 80 milyon euro seviyelerine düşmesi hedeflenen bordo-mavili kulüp transferde frene bastı. Onazi, Castillo, Bero, Ibanez, Suk gibi isimleri kadrosuna katan Trabzonspor, 11 milyon euro (36 milyon TL) harcadı. Kulübün önceki iki sezonda 45 milyon euroluk (150 milyon TL) transfer harcaması yaptığı göz önünde bulundurulduğunda, belirlenen yeni politikanın başarıyla hayata geçirildiği ortaya çıktı.

Gönderilecek oyuncularla ilgili de yönetim yoğun bir mesai harcadı. Douglas, Luis Cavanda, Erkan Zengin ve transferin son gününde de Oscar Cardozo’yu elinden çıkaran Trabzonspor, 6 milyon euro (20 milyon TL) civarında bir gelir elde etti.

Maaşlar da kesildi

Öte yandan futbolcuların maaşlarını da düşüren Karadeniz ekibinde, kulübün elinde kalan ve önemli yük durumunda olan N’Doye’un maaşında da indirime gidildi, tecrübeli forvetin yıllığı 2.5’tan 1.7 milyon euroya düşürüldü.