Trabzonspor'dan teröre ortak tepki isteği

Trabzonspor'dan teröre ortak tepki isteği

Trabzonspor Kulübü, tüm takımların logolarının bulunduğu ay-yıldızlı kırmızı tişörtlerle Kayserispor maçı öncesi sahaya çıkmak istiyor.

Trabzonspor Kulübü, son yaşanan terör olaylarına tepki amacıyla Spor Toto Süper Lig'deki tüm takımların logolarının bulunduğu ay-yıldızlı kırmızı tişörtlerle Kayserispor maçı öncesi sahaya çıkmak istiyor. 
 
Kulüp sportif direktörü Süleyman Hurma,yaptığı açıklamada, bu ülkenin bir parçası olduklarını, vatan için yapılması gereken neyse yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Hurma, bu konuda daha önce takım olarak da birçok tepki verdiklerini dile getirerek,"Askerimizin, polisimizin, devletimizin, milletimizin yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Teröre boyun eğmeyeceğiz. Vatan için daha büyük sorumluluk verilirse onu da yapmaya hazırız" dedi.

Spor Toto Süper Lig'deki kulüplere, "teröre karşı hep birlikte" hareket edilmesi için talepte bulunduklarını ifade eden Hurma, "Spor Toto Süper Lig'deki tüm takımların logolarının bulunduğu ay-yıldızlı kırmızı tişörtlerle Kayserispor maçı öncesi sahaya çıkmak istiyoruz. Bunun içinde tüm kulüplere, logolarının kullanılmasına onay verilmesi için yazı yazdık. Onay gelirse bu şekilde sahaya çıkacağız" ifadesini kullandı.

Bu yaptıklarının "Üç Büyükler" diye adlandırılan takımlara bir tepki olmadığını vurgulayan Hurma, şunları kaydetti:

"Onların önceden böyle bir planları vardı. Bizim de terör eylemlerine karşı tepkimiz var. Keşke hep beraber yapabilsek. Eğer kulüplerden onay gelirse Trabzonspor Kulübü olarak biz sahaya söylediğimiz şekilde çıkmak istiyoruz. Diğer kulüplerin de aynı isteği varsa bizim logomuzu kullanabilirler, biz müsaade veriyoruz ve bundan memnuniyet duyarız. Teröre karşı hep birlikteyiz mesajı vermek istiyoruz."

1-20150910144536.jpg

Daha önceki tepkiler

Bordo-mavili takım, hafta içindeki antrenmana, tüm takım olarak üzerinde "Önce Vatan" yazılı siyah tişört ile sahaya çıkmıştı. İdman öncesi Türk bayrağı açan bordo-mavililer, 1 dakika şehitler için saygı duruşunda bulunmuştu.

Trabzonspor Kulübü Sportif Direktörü Süleyman Hurma, ligin ilk haftasında Bursaspor ile oynanan karşılaşmaya, "Önce Vatan" yazılı armayla çıkmıştı. Hurma, bu tepkisini devam ettirmiş ve hafta içindeki basın toplantısına da aynı şekilde çıkmıştı.

Trabzonspor taraftarları da maçlarda 61. dakika kutlamaları yerine, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı atarak tepki vermiş ve futbolcular da gol sevinçleri yerine asker selamı vermişlerdi.

Resmi siteden mesaj

Bordo mavili kulübün resmi internet sitesinin açılış sayfasından "TERÖRE KARŞI HEP BİRLİKTEYİZ" başlığıyla 18 Spor Toto Süper Lig kulübünün logolarının yer aldığı bir fotoğraf kullanıldı.

Siteden yer alan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

'Son günlerde artan hain terör saldırıları bizleri derinden üzmektedir. Bizlere düşen bu hain saldırılar karşısında birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Bu kapsamda tüm Spor Toto Süper Lig kulüplerimize resmi yazıyla başvurarak Pazartesi günü oynayacağımız Kayserispor karşılaşmasına #TeröreKarşıHepBirlikteyiz yazılı ve tüm kulüplerimizin logolarından oluşan Ay-Yıldızlı tişörtlerle çıkmayı planlamaktayız. Bu dayanışma organizasyonunda olmak isteyen kulüplerimizin resmi logomuzu kullanmalarında herhangi bir sakınca yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'