Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta !

Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta !

Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta oldu. Celil Hekimoğlu, baştan itibaren önde götürdüğü seçimi son düzlükte kaybetti.

Trabzonspor başkanını seçti! 3062 oy alan Muharrem Usta, Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nu geride bırakarak, bordo-mavililerin 16.başkanı seçildi.

Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren Trabzonspor Kulübü'nün 70. Olağan Genel Kurulu'nda 20 sandıkta geçerli 7395 oy kullanıldı. Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda oy verme işlemi saat 16.55'de tamamlanmasının ardından yaklaşık 3,5 saat süren sayımın ardından 3062 oy alan Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün 16. başkanı oldu. Diğer adaylar Celil Hekimoğlu 3049 oy alırken, hezimet yaşayan İbrahim Hacıosmanoğlu 1040 oyda kaldı.

OY SONUÇLARI
Muharrem Usta 3062
Celil Hekimoğlu 3049
İbrahim Hacıosmanoğlu: 1040

"50.YILDA ŞAMPİYONLUK İÇİN YOLCULUĞUMUZ BAŞLADI"
Seçimin kazananı olarak ilan edilen Muharrem Usta kürsüye çıkarak başkan olarak ilk konuşmasını yaptı. 

Muharrem Usta şunları söyledi: "Biz Trabzonspor için varız, öyle de devam edeceğiz.  Küçük farkla kazandık ama biz bir bütünüz, ayrılmayız. Benim en yakım arkadaşlarımdan biri Celil Bey, bir diğer arkadaşım da İbrahim Hacıosmanoğlu. İkisini de tebrik ediyorum.50. yılda şampiyonluk için yolculuğa başladığımızı tüm Türkiye'ye duyuruyorum."

"AVRUPA'DAN BİLE ÜYELER GELDİ"
Muhteşem bir kongre geçirdik. Gerçekten iyi bir süreç yaşandı. İbrahim beye, Celil beye, herkese teşekkür ediyorum. Nasıl olacak nasıl geçecek derken büyük kulübe yakışır bir kongre oldu. Biz bugün burada Trabzonspor'un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gördük. İnsanlar 'biz buraya değişim için geldik' dediler. Avrupa'dan bile kongre üyeleri geldiler, işlerini yapıp döndüler. 

"LUCESCU YÜKSEK İHTİMALLE GELECEK"
Biz bu başarıya kendimizi fokusladık, bu büyük yürüyüşe yarından itibaren başlayacağız Bizim milyonlarımız güvendiği bir yönetimi gördüğünde göreceksiniz hemen ayağa kalkacak. Lucescu çok yüksek ihtimalle Trabzonspor'a gelecek. Benim tahminlerin Ukrayna'dan ayrılacağı yönünde. Bu büyük yarışta olacaksanız hocanız, yönetiminiz, camianız bütünleşecek. Hoca arada çimentodur. Burada artık sağlıklı bir yolculuğa çıkıyoruz, buna ihtiyacımız var ve başaracağımıza inanıyoruz.

Bordo Mavili kulüpte rekor katılımla gerçekleştirilen kongrede 7.395 üyenin oy kullandığı açıklandı. İbrahim Hacıosmanoğlu bordo, Muharrem Usta mavi, Celil Hekimoğlu ise sarı renkli pusulalarla yarıştığı kongrenin son anları nefesleri kesti. Son 2 sandığa önde giren Celil Hekimoğlu'nu Muharrem Usta son sandıkta yakalayarak öne geçti ve 3049'e karşı 3062 oy alarak 13 farkla seçimi kazandı.

Muharrem Usta kimdir?
Muharrem Usta 1965 Trabzon doğumludur. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni mezunu olan Usta, 1992 yılında Kulak Burun Boğaz uzmanı oldu. 
Usta, evli ve üç çocuk babasıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olarak bilinen Usta, Medical Park Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

Muharrem Usta'nın vaatleri nelerdi? 
Muharrem Usta'nın en önemli vaadi Beşiktaş ve Galatasaray'ı şampiyon yapan teknik direktör Mircea Lucescu'ydu. Dünya kulübü olmak gerektiğini öne süren Usta Trabzonspor teknik direktörlüğüne Mircea Lucescu'yu getirmek istiyordu.


İŞTE MUHARREM USTA'NIN YÖNETİM KURULU LİSTESİ
Asil Üyeler:

Ahmet Çubukçu, Nevzat Aydın, Önder Bülbüloğlu, Zeki Öztürk, Gençağa Meriç, Suat Şen, Orhan İlarslan, Coşkun Bülbül, Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ali Rıza Egemen, Gökhan Saral, Prof. Dr. Asım Ören, Mehmet Yiğit Alp, Emre Aksoy

Yedek Üyeler:
Okan Alemdaroğlu, Tuncay Bekiroğlu, Özer Bayraktar, Yiğit Oğuz Duman, Adem Beder, Fatih Vardaroğlu, Erhan Çimşir
Hakan Orhan, Sami Karaman, Sezgin Oğul, Harun Kaya, Aydın Aktaş, Kenan Dilek Bilgin, Serdar Boğuçlu

Açıklanan sonuçlarla birlikte mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu gözyaşlarına boğuldu. Salonda 'büyük başkan' tezahüratı yapıldı.