Trabzonspor'dan kritik 3 puan!

Trabzonspor'dan kritik 3 puan!
Güncelleme:

Süper Lig'de geçen hafta Fenerbahçe'ye yenilerek ağır yara alan Trabzonspor, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek kritik bir üç puan aldı.

Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan mücadelede Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, 24. dakikada Djaniny ile 73. dakikada Bakasetas'tan geldi. Kasımpaşa'nın tek sayısını ise 39. dakikada Yusuf Erdoğan penaltıdan kaydetti. Bu sonucun ardından son 9 maçta 8. galibiyetini alan Trabzonspor puanını 51 yaparken, son 5 maçta 4. kez sahadan yenilgiyle ayrılan Kasımpaşa 29 puanda kaldı.

Öte yandan Trabzonspor, tarihinde ilk kez İstanbul takımlarına konuk olduğu son 4 Süper Lig maçını kazandı. Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor evinde Alanyaspor ile karşılaşacak, Kasımpaşa ise deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak.

ABDULLAH AVCI'DAN BİR DEĞİŞİKLİK
Trabzonspor, son maçına göre ilk 11'de tek değişiklikle sahada yer aldı. Teknik direktör Abdullah Avcı, 27. haftada Fenerbahçe'ye 1-0 yenildikleri maçın kadrosunda bulunan oyunculardan Flavio da Silva'yı yedeğe çekti. Kasımpaşa karşısında bu futbolcunun yerine Abdulkadir Parmak görevlendirildi.
Kasımpaşa'da ise geride kalan haftada Göztepe ile oynanan maçın kadrosunda 2 değişiklik yapıldı. Göztepe maçında kırmızı kart gören Derrick Luckassen ile gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Aytaç Kara, Trabzonspor maçının kadrosunda yer almadı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa, bu futbolcuların yerlerine Danny Drinkwater ile Dusko Tosic'e forma verdi. Bu arada Kasımpaşa'da devre arasında transfer edilen Drinkwater ilk kez bir maça ilk 11'de başladı.

'MUSTAFA MUHAMMED 3 GÜN ÖNCE NEDEN KART GÖSTERMEDİN DİYOR...'
Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Ağaoğlu, hakemlerle ilgili sert değerlendirmelerde bulundu. "Ben göreve geleli 3 sene olacak. Dört MHK değişti ama değişen bir şey yok. Sıkıntılar aynı, problemler aynı hatta artarak devam ediyor" diyen Ağaoğlu, Fenerbahçe karşılaşmasında Bakasetas'a yapılan hareketin penaltı olduğunu belirterek, "Konuşmakla bir şey değişmiyor. Bir kulüp başkanımız 'taş üstünde taş bırakmam' dediği zaman, ben de kendisine omuz üstünde baş bırakmam dersem, bu işi çözüme mi götüreceğiz? Meydan muharebesi değil. Aynı pozisyonda çok daha hafifine Cüneyt Çakır'la birlikte VAR'da görev yapan Halil Umut Meler kırmızı kart çıkardı. Mustafa Muhammed'in yüzündeki şaşkınlık ifadesini gördünüz mü (Ankaragücü-Galatasaray maçında) dün? 3 gün önce (Trabzonspor-Fenerbahçe maçında) neden kart göstermedin diyor o ifade..."

'FEDERASYON BAĞIMSIZ DEĞİL FIFA'YA ŞİKAYET EDECEĞİZ'
Türkiye'de futbol kurallarının doğru uygulanmadığını belirten Ağaoğlu, bu konuda TFF'yi FIFA'ya şikayet edeceklerini söyledi. Ağaoğlu şöyle konuştu: "20 sayfalık bir tavsiye kararı geldi, kurulların bağımsız olmadığı ve verilen cezaların temel teşkil etmediği konusunda. Federasyon biz özerkiz, bağımsızız, bize kimse karışamaz diyor, değil aslında, sadece aldıkları kararlar yargıya taşınamaz. TBMM millet adına görev yapıyor, istediğiniz kararı alırsınız anlamına gelmez bağımsız olmak. TFF de, FIFA'nın talimatlarına ve kurallarına uyma zorunluluğu var. Kurullar bağımsızlıktan uzak, onlar bağımlı olduğu yerler doğrultusunda karar veriyor. Tepeden tırnağa aykırı atamalar yapılıyor, bunların hepsini derledik, dosyayı hazırladık. Biz Türkiye'de, Trabzonspor olarak bunun mücadelesini 2-3 senedir veriyoruz, düzelmesi yönünde uyarıyoruz ve çaba gösteriyoruz. Türkiye'de futbol kuralları kapsamında iç hukuk kapıları kapandığı için örnekleriyle birlikte başvuruyu FIFA'ya yapıyoruz. Diğer kulüpler de verilen kararlardan müzdariplerse, onlar da bizimle birlikte FIFA'da mücadele etsin."

'FIFA BAŞVURUSU TÜRK FUTBOLUNA HİZMETTİR'
"Bizim maçta bariz hata yapan 3 hakemi birden, yürüyün arkanızdayız gibi tekrar maça atarsanız, dün yaşananları da görürsünüz, tüm Türkiye gördü. Sorun sistemde, MHK oraya nasıl atandı, hakemler kendileri ifade ediyor, 3-4 grup, onların mücadeleleri. Yeni göreve gelen MHK'nin hemen ardından onu yıpratma çabaları, kulisler, Türk futbolunu bu noktaya getirdi. Bizim FIFA'ya yapacağımız başvuru Türk futboluna hizmettir. Adalet isteyen kulüpler, bizimle birlikte gelirler. Pazartesi günü FIFA'ya başvuru yapıyoruz. Sistemin değişmesi lazım. Bağımsızlık, özerklik böyle algılanamaz. Olanlar herkesin gözünün önünde. Bu ülke 30 senedir hakem tartışıyorsa sistemde hata var. Avrupa'da olmuyor mu? Olmuyor. Yapana bir daha hakemlik vermiyorlar. Hakemlik babadan oğula geçmiyor. Portekiz Futbol Federasyonu hakem değişikliğine gidiyor, bu noktaya mı taşımak istiyoruz, bu şekilde mi yönetilmek istiyoruz. Sıkıntının kökünden çözümü için dosyayı FIFA'ya götürüyoruz. Halil Umut Meler, kendi verdiği kararı, Mostafa Mohammed'e gösterdiği kırmızı kartla kendisi tekzip etti. Allah'ın adaleti."