''Tudor kendi fişini çekti, artık şansı kalmadı''

''Tudor kendi fişini çekti, artık şansı kalmadı''
Güncelleme:

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin deplasmanda ezeli rakibi Galatasaray’ı 1-0 yendiği maç sonrası NTV Spor’da değerlendirmelerde bulundu.

Sarı-kacivertlilerin kötü oynayarak kazandığını söyleyen Dilmen, Galatasaray’ı çalıştıran Igor Tudor’un kredisinin kalmadığını dile getirdi. 

İşte Dilmen’in yaptığı açıklamalar:

“Fenerbahçeliler bayram yapıyordur”

Samuel Johnson’un gol attığı maç gibi değildi. Futbolda istatistik, bilgisayar vs önemli ama… Hedef nedir? Kontra ataktan pozisyon bulursam atayım diyorsun. Başakşehir’in hiç istemediği skor, bu skor. Fenerbahçeliler skordan mutlu mu? Mutlu. İzlemeyen Fenerbahçeliler bayram yapıyordur. Galatasaray gol atarım dedi ve uğraştı. Fenerbahçe ise gol yememek için… Galatasaray’ın savunma problemi devam ediyor, Josef güzel bir kafa golü attı. Selçuk’ın orada durması da garipti. 

“Tudor, Josue’yi neden oyuna soktu?”

Bu galibiyet Fenerbahçe adına moral verecektir. Volkan Demirel çok iyi oynadı. Özellikle yan toplarda etkili  performans gösterdi. Galatasaray adına Tudor’a sormak istediğim şey var. Niye sokuyorsun oyuncuyu uzatmada? O dakikalar da Fenerbahçe’nin geldiği dakikalar. Oynanan futbol hayal kırıklığı. Fenerbahçe puan kaybetse de mücadele ediyor. Genel anlamda Fenerbahçe adına iyi bir skor oldu.

“Özbek’in geleceği de tartışılacak”

Taraftar baskısından dolayı çekiniyor olabilirler. Ya ilk yaptıkları yanlıştı, ya bu yanlış. Bu maç, yönetim, taraftar sonra Tudor maçı oldu. Önce Bruma, sonra Sneijder ile uğraşmaya başladı. Bazı oturmuşluklar var, onu hemen getiremezsiniz. Oyunculara dayalı bir sistem var Galatasaray’da. Bu Tudor’un geleceği değil, Dursun Özbek’in de geleceğini tartışmaya sokacaktır. Sen Sneijder’i oynarken kaybetmişsin. 3’lü oynayayım, 5’li oynayayım demişsin, sonra her şeyden vazgeçmişsin. Bu takımı karman-çorman yaparsanız olmaz. Her teknik direktörün karmaşıklığı var.

“Derbide Bruma’nın çıkarılması hataydı”

Bruma’yı çıkarması hata. Gelmeyen takıma karşı bireysel yetenekleri olan bir oyuncuyu kullanırsınız. Terim sonrası karmaşık bir düzen var. Böyle bir düzende maksimumu vermeye çalıştılar. Muslera’yı ayırmayalım. Muslera, benim hatırladğım gelmiş geçmiş en iyi 3 kaleciden biridir. Ama maç kurtarmıyor.

“Fenerbahçe, derbiyi alıp taraftarı mutlu etmek istedi”

Fenerbahçeliler, skora mutludur. Oyun açısından mutlu değildir. 9 korner atılmış. Atıcın mı vurucun mu iyi değil? Şener bir kere çıktı tam çıktı. Galatasaray’ın gol yemediği taraf yok. Son 10 dakika bari kaybetmeyelim dediler. Galatasaray’da kart gören oyuncu yok. Fenerbahçe’de 3 tane gördü. Herkes Polyanna gibiydi, bu maçı angarya gibi görmüşler. Galatasaray’ı yeneyim, taraftarları mutlu edeyim demişler.

“Kötü Galatasaray, hiçbir şey yapmayan rakibini yenemedi”

Advocaat, sezon sonunda çok başarılıyım diyecek. 0-0 bitse de mutsuz olmayacaktı. Şu an ekstra mutlu olmuştur. Fenerbahçe’nin geleceği yoktu. Galatasaray 80 dakika hücum etti. Fenerbahçe, zaten Galatasaray gelmiyor gideyim dedi. 90. dakikada Tudor, Josue’yi sokuyor. Bu 90. dakikada Alex’i oyuna sokmak gibi bir şey. Kötü Galatasaray, hiçbir şey yapmayan Fenerbahçe’yi yenemedi. 

“Tudor kendi fişini çekti”

Igor Tudor’un planı yok. Plansız bir teknik adam var. Yanındaki insanların görüşünü de önemsememiş. Tudor bir değiştirdi planlamayı, takımı da kendini de bitirdi. Öndeki takımların birini yenemiyorsun, kazandığın maçları 90+ dakikalarda kazanıyorsun. Teknik direktörlük ciddi bir tecrübe işidir. Advocaat’ın, oyuncusunu böyle eleştirmesini konuşmuştuk. Bir tarafta da acemi-çaylak gibi bir antrenör var. Yönetme açısından Tudor, kendi fişini çekti. Bu takım yönetim kurulu takımı. Yönetim de taraftardan korktu. Bruma’yı götürmemen, Sneijder ile sorun yaşaman… Bundan sonra kimse sana güvenmez. Aykut Kocaman da Alex ile sorun yaşamıştı. Fakat tavrını devam ettirmiştir. Bitti, otorite falan kalmadı. Aynı sorunu Prandelli yaşamıştı. Dursun Bey de sıkıntı yaşayacak. 

“Artık Tudor’un şansı kalmadı”

Galatasaray-Fenerbahçe maçı Tudor’u belki kurtarırdı. Artık şansı bence kalmadı. Fenerbahçe bir şekilde yoluna devam ediyor. İkinci oluyor, basketbolda şampiyon oluyor. Galatasaray kaç puan geride? Trabzonspor da arkadan geliyor. Hakem de temiz maç yönetti. Bu maçın gerilmemesi de önemlidir. Oyuncular devreye girdi. Hakem tecrübesi vardı. Kendisini tebrik ediyorum.

Seçiniz...