Tudor'un Başakşehir taktiği belli oldu

Tudor'un Başakşehir taktiği belli oldu
Güncelleme:

Galatasaray teknik direktörü Tudor, Başakşehir'in golcüsünü en büyük tehlike olarak görüyor.

En yakın takipçisini yenmek için kusursuz bir plan hazırlayan Hırvat teknik adam, Adebayor’a adım attırılmamasını istedi. Buna göre Maicon, rakip forvetin yakın markajcısı olacak, Fernando ile Ndiaye de turuncu-lacivertli oyuncuyu göz hapsinde tutacak.

Liderlikteki en yakın rakibi Medipol Başakşehir’i bugün yenip, arayı daha da açmak isteyen Galatasaray’da tüm planlar Emmanuel Adebayor’un üzerine kuruldu. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, rakiplerinin en etkili ismi olarak gördüğü futbolcu için özel önlem alacak.

Hırvat teknik adama göre, Başakşehir’i yenmenin formülü, 33 yaşındaki Togolu forvete rahat haraket edebileceği veya top dağıtabileceği imkanı vermeyip, kanatları da kontrol altında tutabilmek... Tudor, Başakşehir’de Adebayor’un geriye gelip bir orta saha futbolcusu gibi hareket ettiğini ve kanatlardaki futbolculara pozisyon hazırladığını belirterek, “Adebayor’a nefes aldırmanızı istemiyorum” dediği öğrenildi.Maicon, ceza alanı içinde turuncu-lacivertli oyuncuyu yakın markajda tutacak, Adebayor ceza alanından uzaklaştığında ve orta sahaya geldiğinde ise Fernando ve Ndiaye’nin göz hapsinde olacak. Maicon, tecrübeli futbolcunun hava hakimiyeti yüzünden sürekli rakibini takip edecek.

Ekibiyle beraber Başakşehir’i analiz eden Tudor, duran toplar konusunda da futbolcularından dikkatli olmalarını istedi.

Geçiş futbolunu Türkiye’de en iyi uygulayan ekiplerin başında gelen Başakşehir’in hızlı ataklarına karşı, Denayer’in çabukluğuna güvenen Tudor, atağa çıkarken Fernando’yu sezon başlangıcında olduğu gibi stoperlerin arasına yerleştirecek. Böylece hem tedbir alınacak hem de Mariano ve Latovlevici’nin öne çıkması sağlanacak.

Serdar Aziz’in yokluğunda zorlu maçta 4’lü savunmayı tercih edecek olan Tudor, sakatlığını atlatan ve fedakârlığa hazır olan Tolga Ciğerci’yi 11’de sahaya sürecek. Tolga ile beraber Rodrigues de ofansif anlamda Galatasaray’ın kanatları olacak.

Feghouli’nin yokluğunda ligin başlangıç formasyonuna dönecek olan Tudor, Gençlerbirliği maçında 11’de oynattığı Eren Derdiyok’u maçın gidişatına göre sonradan sahaya sürmeyi planlıyor.

Skorer