Türkiye'den giden yabancı hocalar coşuyor

Türkiye'den giden yabancı hocalar coşuyor

Türkiye'ye gelen yabancı teknik direktörler istedikleri başarıları bir türlü elde edemezken, gittikleri yerlerde ise başarıya doymuyor.

Galatasaray'a büyük ümitlerle gelen Roberto Mancini, istenen başarıya bir türlü ulaşamazken, Beşiktaş eski teknik direktörü Slaven Bilic ise siyah-beyazlı takımın başında derbi maçı kazanamamıştı.
 
Mancini 4'te 4 yaptı
 
İtalya Serie A takımlarından Inter'in başında olan Galatasaray'ın eski teknik direktörü Roberto Mancini, yeni sezonda takımın başında çıktığı ilk 4 maçı kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray'a 2013-2014 sezonunda Fatih Terim'in yerine gelen İtalyan teknik adam, sarı-kırmızılı takımın başında bir maça ilk defa ligin 8. haftasında kendi evinde Kardemir Karabükspor karşısında çıktı. İtalyan teknik adam yönetimindeki sarı-kırmızılılar ilk maçı 2-1 kazandı. Ligin 11. haftasında ise Mancini yönetimindeki sarı-kırmızılılar ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk oldu. Mancini bu maçta 2-1 mağlup olurken, ilk yenilgisini de almış oldu.
 
Galatasaray'ın ardından İtalya'nın köklü takımlarından Inter'in başına geçen Mancini, takımıyla yeni sezonda 4'te 4 yaptı.
 
Bilic İngiltere'de devleri yendi
 

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic ise, siyah-beyazlı takımın başında derbi galibiyeti alamazken, İngiltere'de ise dev maçlara damga vurdu. Bilic'in teknik direktörlüğünü yaptığı West Ham United, Premier Lig tarihinde Arsenal, Liverpool ve Manchester City'i aynı sezon deplasmanda yenen dördüncü takım oldu.
 
Bilic yönetimindeki West Ham United, ligde ilk 6 haftada 4 galibiyet 2 yenilgi aldı.