Tutuklanan o yaver için şok iddia !

Tutuklanan o yaver için şok iddia !

Şekip Mosturoğlu'ndan darbeci yaverle ilgili şok açıklama...

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mostoroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile katıldıkları toplantıda, darbe girişiminin ardından tutuklanan yaverin de bulunduğunu belirterek, "O toplantıda bütün söylediklerimi not etti, elimi sıkmadı" dedi.

Habertürk TV'de Balçiçek İlter'e konuşan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanan Cumhurbaşkanlığı Yaveri ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Kulüpler Birliği'ni temsilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mabeyn Köşkü'nde bir toplantıya katıldığını belirten Mosturoğlu, konunun 3 Temmuz ve Paralel Yapı'ya geldiğini, kendisinin bu konu hakkında bir konuşma yaptığı sırada yaverin de söylediklerini not ettiğini söyledi. Mosturoğlu, toplantının ardından yaverin elini sıkmadığını söyledi. Mosturoğlu, şunları söyledi:

"Külüpler Birliği, Sayın Cunmhurbaşkanı ile bir toplantı yapmıştı. Orada Paralel Yapı ile ilgili, 3 Temmuz ile ilgili bir konuşma yaptım. Sayın Cumhurbaşkanı da dinledi. Bu konuşmalar yapılırken bugün tutuklanan Sayın Cumhurbaşkanı'nın yaveri de oradaydı ve not alıyordu. Uğurlanırken yaver bey de oradaydı. Ben elimi uzattım ve elimi sıkmadı. Ve benim konuşmam orada not edildi. Herkes orada Mustafa Varank, Hamza Yerlikaya, Hidayet Türkoğlu vardı. Çıkışta bir tek benim elimi sıkmayan bugün tutukklu olan yaverdi"

"TİB, DİNLEME KARARINI UYGULAMADI"

Şekip Mosturoğlu, 12 Mayıs 2012'deki olaylı Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşananlar ve Fenerbahçe otobüsünün Trabzon'da kurşunlanmasıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Mosturoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Nisan ayında otobüsün Trabzon’da kurşunlanmasından sonra biz bir suç duyurusunda bulunduk. Avukatımız Trabzon’a gitti. ‘Savcı olayın failleri ile ilgili bir kişiden şüpheleniyorum’ dedi. Dinleme kararı çıktı. ‘TİB bunu uygulamadı’ dedi. Bir daha dinleme kararı çıkarıldı TİB yine uygulamadı. Bu şüpheli kişi polis muhbiri olan kişidir ve büyük bir ihtimalle Hrant Dink olayı gibi bir yapıyla ilgili kişidir dedi. Bu olaydan bir ay sonra Trabzon emniyetinde bir değişim yapıldı.”

“O OLAYDAN SONRA ŞAMPİYONLUĞU KAYBETTİK”

“Biz bunu savcı ile yapılan görüşmeleri bildirdik. Önümüzdeki günlerde bu yapı da ortaya çıkacaktır. Fenerbahçe o sene şampiyonluğu kaybetti. Ertesi hafta sahaya çıkacak futbolcuları sahaya çıkarmakta zorlandık. Volkan o maçtan önce 13 gol yemiş, geri kalan maçlarda 18 gol yemiş. O bile motivasyonunu kaybetmiş. Bu olaylar yaşanırken olay olduğu andan sonra kamu görevlileri bunun bir taşlama olduğunu söylediler. Bugünkü gibi mücadele edilseydi o yapı ortaya çıkardı.”

FETÖ – UEFA İLİŞKİSİ

FETÖ’nün UEFA ile ilişkisi olduğunu ima eden Mosturoğlu, bu konuda şu ifadeleri kullandı:

"Net bir veri olmadan söyleyemiyorum. Şunu söyleyeyim; Etik Kurulu Başkanı’nın açıklamaları var. İki temel argüman var Etik Kurulu raporu ve polis fezlekesi. Bugün bunun kumpas olduğu söyleniyor. Polis fezlekesine bakıyoruz; yazan tutuklu. Akademik altyapısı var, onu yazanlar ortada. UEFA ne yapsın eline gelen belgelere bakıyor. UEFA, Türkiye ile ilgili görüşlerini alırken burada bir hukuk bürosu ile çalıştı. Önümüzdeki günlerde bu büro da ortaya çıkacak. Büyük ihtimalle bu yapı ile ilişkisi de ortaya çıkacaktır."