Ünal Karaman'dan hakem isyanı

Ünal Karaman'dan hakem isyanı
Güncelleme:

Trabzonspor ile Ankaragücü'nün 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman maçın hakemi Mete Kalkavan'a yüklendi.

Maçtan sonra çok tartışılan Trabzonspor’un yediği 2. gol öncesi verilen faul kararıyla ilgili konuşan Ünal Karaman;  ”O pozisyon canımızı yaktı. Mete hoca hata yaptı” dedi.

İki puan kaybedildiği için üzgün olduğunu belirten Teknik Direktör Ünal Karaman, ”Oyuncularımın göstermiş olduğu mücadelenin karşılığı üç puandı. O pozisyon içerisinde tıpkı Abdulkadir Ömür’e gösterilen sarı kartta olduğu gibi Mete hocanın yorum hatası yaptığını düşünüyorum. Evet, pozisyonda faul var ama faulü bizim almamız gerekir ve rakibe sarı kart gösterilmesi gerekir. Çünkü, dirseği vuran ve oyuncumuzu kambura yatmak zorunda bırakan rakip oyuncu. Dolayısıyla yorum hatası yaptı. Bu yorum hatası büyük bir camianın, bizlerin, oyuncuların göstermiş olduğu emeğin ve alın terinin karşılığı olarak gelmesi gereken iki puanın önüne geçti. Bu konuda üzgünüm. Onun dışında MKE Ankaragücü, başarı göstererek Süper Lig’e çıktı, yeni oyuncularla takımını güçlendirdi. Onlar da iyi takım olma yolundalar, iyi mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum. ” dedi.

VAR Sisteminin bariz faul pozisyonlarında da kullanılabileceğini ifade eden Ünal Karaman sözlerini şöyle sürdürdü;

”VAR’ın belki sadece ofsayt veya kartlarda değil, iptal edilen veya edilmesi gereken gollerde değil bu tarz bariz faullerde de müdahil olması gündeme gelebilir. Çünkü ben pozisyonu defalarca izledim. Evet, faul var ama faulü bizim kullanmamız gerekir ve rakibin sarı kartla cezalandırılması gerekirdi. O pozisyon maalesef canımızı acıttı. O konuda üzgünüm. Tabii ki saha zeminin zorluğunu, futbol oynamanın zorluğunu biliyoruz. Buna rağmen sahada futbol oynamak isteyen bir takımım vardı. Oyuncularımın hepsine, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sakatlarımızın olması, bazı oyuncularımızın geç gelmesiyle alakalı biraz detayla ilgili çalışma eksikliğimiz var. Biz kendimizi hesaba çekeceğiz, oyuncularımızı hesaba çekeceğiz. Bu çalışmayı daha yoğun bir şekilde yapacağız. Ama bu çalışmayı yaparken de bu puanlara ihtiyacımız var. Dolayısıyla verilen bir emeğin karşısında kaybedilen bu puanlar biraz üzüyor bizi. Motivasyonumuzu düşürüyor. Eminim ki bundan sonraki müsabakalarda hem bize hem de rakibe karşı daha dikkatli olunacaktır.”

Trabzonspor'a son dakika darbesi !Trabzonspor'a son dakika darbesi !

 

Seçiniz...