Vali açıkladı ! ''Deplasman yasağı...''

Vali açıkladı ! ''Deplasman yasağı...''

İstanbul valisinden deplasman yasağı için müjdeli haber...

Kulüpler Birliği yetkilileri bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin ile deplasman yasağına yönelik bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Kulüpler Birliği adına Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Galatasaray Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Fenerbahçe genel Sekreteri Mahmut Uslu katıldı.
 
Toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Göksal Gümüşdağ deplasman yasağı hakkında yaptığı açıklamada, 'Yasak konusunda neler yapabiliriz, bunu paylaştık. Umarım Perşembe günkü toplantıda taraftarlar için iyi bir karar çıkar" dedi.
 
'Yasağın kaldırılmasına sıcak bakıyoruz'

 
Kulüpler Birliği'nin deplasman yasağı kaldırılmasına yönelik tavsiye kararının görüşüldüğü toplantıdan sonra açıklama yapan Vali Vasip Şahin ise şöyle konuştu:
 
'Memnuniyetle görüyorum ki tüm kulüpler önce tribünde sonrasında da tribün dışında barış için çalışacaklar. Daha önceden bu yana planladığımız bu toplantıyı periyodik olarak yapmayı planlıyoruz. "Kulüplerin kararının üzerine deplasman yasağının kaldırılmasına, yumuşatılmasına sıcak bakıyoruz. Perşembe günü yapılacak İl Güvenlik Kurulu toplantısının gündem maddelerinden biri bu olacaktır. Umuyoruz ki istediğimiz sonuç çıkar"
 
'G.Saray'ı ağırlamaktan büyük keyif alacağız'
 
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise toplantı sonrası "Vodafone Arena'da ilk derbimizi Galatasaray seyircisinin de olduğu bir ortamda oynamak istiyoruz. Biz Galatasaray'ı Vodafone Arena'da ağırlamaktan büyük keyif alacağız. Biz Konya'da bu maçı yarı yarıya oynadık. Umarız bu İstanbul'da da olur. Artık deplasmana giden takımların biletleri kulüplere verilmeli vve kulüpler üzerinden satılması lazım. Biz beklemedeyiz" ifadelerini kullandı.
 
' Beşiktaş-Galatasaray derbisinin örnek olmasını istiyorum'
 
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise "Hepimizin görüşü aynı paydada. Ben cumartesi Beşiktaş-Galatasaray derbisinin örnek olmasını istiyorum. Ben Fikret Başkanın yanında maçı seyretmek istiyorum ve bunun sürekliliğinin sağlanmasını istiyorum. İnşallah 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin ihtiyacı olan kardeşlik anlayışı futbolda vücut bulur. Bizim burada sergileyeceğimiz tutum ülkeye yansıyacaktır" dedi.
 
Karar çıkarsa harekete geçilecek
 
Beşiktaş’ın beklediği kararın çıkması halinde; 404, 405, 406 numaralı bölümlere özel güvenlik seti çekilecek. Bu 3 tribünün çevresinin özel filelerle çevrileceği ve misafir taraftarların tribüne giriş çıkışı konusunda sıkıntı yaşanmaması için gerekli düzenlemelerin yapılacağı bildirildi.