Vedat İnceefe'den FETÖ açıklamaları

Vedat İnceefe'den FETÖ açıklamaları

Galatasaray'ın eski futbolcusu Vedat İnceefe, FETÖ hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın eski futbolcusu Vedat İnceefe, Telegol programında FETÖ operasyonu sonrasında ortaya çıkan Galatasaraylı futbolcuların görüntüleri ve yaşadıkları konusunda açıklamalarda bulundu.

Vedat İnceefe ilk olarak, ''Görüntülerdeki ben değilim. Yusuf'un yanında oturan ben değilim'' dedi.
'Toplantılardan haberin var mıydı? şeklindeki soruya İnceefe, ''Var haberim. 98 yılında ben bu toplantılara gittim. Sohbetlere gittim. Vatanı, milleti başka yerlere götürecek konuşmalar yapmıyorduk. Dinimizi, peygamberimizi konuşuyorduk. Bunların dışnda herhangi bir şey konuşulmuyordu. 2006 yılında bunlarla hiçbir ilişkim kalmadı. Manisa'da 2003 yılında top oynadım. Futbolu bıraktıktan sonra o zamanki adıyla cemaatle bağım kalmadı'' şekline cevap verdi.
 
Sözlerine devam eden İnceefe, ''Oraya giden arkadaşlar beni toplantıya çağırdı. Ben nereye gittiğimi bile bilmiyordum. Cumhurbaşkanının yaveri, Genel Kurmay başkanının hepsi hain çıkmış. Ben o zaman futbolcuyum, haftada bir sohbete gidiyorum. Devletin içindeki bu organizeyi çözebilme şansım var mı?'' dedi.
 
''Bu örgüte katkıda bulundun mu?'' şeklinde gelen soruya ise, ''Para verdim. Burslarımız vardı. 10 tane gariban öğrenciye burs veriyorduk. Bursun dışında para vermedim. Kurbanda verdiğimiz kurban paraları vardı bir de. Ben bu işi Allah için yapıyordum. Ben zekatımı veriyorum. Onlardan tek isteğimiz bize dua etmeleriydi. Verdiğimiz kurban parası 2-3 kereydi. Kestiniz mi, dağıttınız mı diye sormazdım. Sürekli Allah, peygamber konuştukları için onlar yalan söylemez diyorsunuz'' diye yanıt verdi.
 
Açıklamalarına devam eden eski futbolcu, ''Futboldan koptuktan sonra bize gerek görmediler. 17-25 Aralık'ta devlete bir takım yapılan şeyler var. Biz her ne kadar futbolcu olsak da bizim de bir beynimiz var. Bir takım şeyleri idrak edebiliyoruz. Siyasetten uzak değiliz. Bu devlet için yapılan şeyleri biliyoruz. Ben emekli astsubay oğluyum. Biz bu memlekete ihanet edebilecek insanlar değiliz. Bu ihanetin karşısında da dik duracak insanlarız'' diye konuştu.
 
''Cemaatin gücünü arkanda hissettin mi?'' şeklinde gelen soruyu, ''Ben arkamda bu gücü hissetseydim daha farklı yerlerde olurdum. Antrenörlük bölümünde de başlangıcım daha iyi yerlerde olurdu'' sözleriyle cevapladı.
 
''Ümit Karan'a ya da onlardan olmayan futbolculara engellemeler oldu mu?'' diye sorulan soru karşısında İnceefe, ''Ümit'e karşı bir engellemenin olduğunu görmedim. ümit iyi oynadığı dönemlerde kesik yediği zamanlar oldu. Benim de Lucescu zamanında oynamadığım dönemler oldu'' sözlerini kullandı.
 
''Fatih Terim size o sohbetlere gitmeyin dedi mi?'' şeklinde gelen soruya İncefe, ''Bana değil de aileme oldu. Biraz kendisine çeki düzen versin dediği oldu. Ben de ayrıldım sonrasında zaten. Fatih hocanın bu konularda duruşu belli. Fatih hocanın tamamen karşısında olduğu bir şeydir bu'' sözleriyle yanıt verdi.
 
''15 Temmuz'da neler hissettin?'' sorusuna İnceefe, ''Yani lanet olsun. Bizim verdiğimiz paralarla okuyan insanlar bize ateş ediyorlarsa lanet olsun onlara. Allah bizim devletimize zeval vermesin. Erenler, evliyalar, gerçekten Allah dostu insanlar sayesinde bu devlet devrilmedi. Allah Cumhurbaşkanımıza uzun ömürler versin bu pislikleri temizlesinler'' şeklinde cevap vererek sözlerini noktaladı.