Vergi cenneti Türkiye !

Vergi cenneti Türkiye !

Trabzonspor’dan kiralık olarak Montpellier’ye giden Mustapha Yatabare, Türkiye’de çalışmanın avantajlı olduğunu söyledi.

Vergi konusunu gündeme getiren golcü oyuncu, “Yalan yok, finansal olarak çok avantajlı. Vergi ödemiyoruz Türkiye’de” dedi.

Sezon başında Trabzonspor’un kadrosunda düşünülmeyen ve Fransa’nın Montpellier ekibine kiralanan Mustapha Yatabare, Türkiye günlerini anlattı.

France Football’a konuşan Yatabare, Trabzonspor’da çalışmanın finansal açıdan çok avantajlı olduğunu ifade etti. Tecrübeli forvet, “Yalan yok, finansal olarak çok avantajlı. Vergi ödemiyoruz. O nedenle böyle teklifi kabul etmek zorunda kalıyorsunuz. Sonuçta benim bir ailem var. Finansal konular çok önemli. Futbol bittikten sonra da hayatımız var” dedi.

Bordo-mavili takımda işlerin neden ters gittiğini de aktaran tecrübeli oyuncu, “Cardozo gibi bir isimle forma yarışı verdim. Az süre almak beni mutsuz ediyordu. Vahid Halilhodzic zamanında forma adaletli dağıtılıyordu. Ancak Halilhodzic gittikten sonra işler değişti. Ben oynamak istiyordum” diye konuştu.

Türkiye’deki hayatını da anlatan 28 yaşındaki oyuncu, “Hayat tarzı biraz farklı. Farklı bir dil ve kültür. Neyse ki Fransızca konuşan arkadaşlarım vardı, Constant ve Medjani gibi. Yurt dışında çalışma tecrübesi de istedim. Yaşım buna çok uygundu. Tam zamanı olduğunu düşünmüştüm” ifadelerini kullandı.

Başkanlara birlik çağrısı

Trabzonspor’un yeni başkanı Muharrem Usta, Avni Aker’deki ilk maçına büyük önem veriyor. Antalyaspor’u konuk edecek bordo-mavili kulübün eski başkanları ve yöneticileri de stada davet edildi. Birlik ve beraberlik görüntüsü vermek için yapılan davete birçok ismin olumlu dönüş yaptığı ve tribünde olacaklarını bildirdikleri öğrenildi. Bu arada bordo-mavililer taraftarlarına sakin kalmaları yönünde uyarıda bulundu.

Spor Toto Süper Ligi de yorumlayan Mustapha Yatabare, “Fransa Ligi kadar zor değil ama o kadar da kolay değil. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde çeyrek final seviyesine çıkabilecek takımlar var”dedi.

Milliyet