Vida, Dinamo Kiev'e rest çekti

Vida, Dinamo Kiev'e rest çekti
Güncelleme:

Ocak ayında serbest kalacak olan Hırvat stoper Vida, Beşiktaş'a transfer olmak için kulübü Dinamo Kiev'e rest çekti.

Hırvat stoperle anlaşma sağlayan Siyah- Beyazlılar, yıldız ismin kulübüyle yapılan görüşmelerde bir türlü ilerleme kaydedilememesi sonrasında tavrını koydu. Yönetim, Ukrayna temsilcisine, “Ya şimdi 2 milyon Euro’ya verirsiniz ya da Ocak’ta bedava alırız” mesajını gönderdi.

Teknik direktör Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda savunma hattını yeni bir stoperle güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar, uzun süredir gündemlerinde bulunan Domagoj Vida’yla anlaşma sağlamıştı. Hırvat stoperle seneliği 2 milyon Euro’dan (8.2 milyon TL) 2+1 yıllık el sıkışan yönetim, oyuncunun kulübüne son olarak 2 milyon Euro bonservis önermişti. Yıldız isim için gelen bu öneriyi düşük bulan Dinamo Kiev’li yöneticilerin bu transfer konusunda isteksiz davranması sonrasında Beşiktaş, harekete geçti. Tecrübeli savunmacının 31 Aralık 2017’de sona erecek olan sözleşmesini koz olarak kullanma kararı alan Siyah-Beyazlılar’ın, 28 yaşındaki oyuncunun menaceri aracılığıyla Kiev’e, “Ya şimdi 2 milyon Euro’ya verirsiniz ya da Ocak’ta bedava alırız” mesajını gönderdiği öğrenildi.

Vida da gemileri yaktı

6 sezondur görev yaptığı Dinamo Kiev’in yeni sözleşme önerisini, “Beşiktaş’la anlaştım” diyerek geri çeviren ve kulüplerin de el sıkışmasını bekleyen yıldız oyuncunun, transferinin bir an önce tamamlanması için Ukrayna ekibine baskıda bulunduğu belirtildi. Başarılı futbolcunun, kulübüne para kazandırmak için şimdi transfer olmak istediğini ilettiği, aksi taktirde Ocak ayında bonservisiyle bedava ayrılacağını söylediği bildirildi. 

Fanatik