Vida için Boyko + para !

Vida için Boyko + para !
Güncelleme:

Vida için tüm şartlarını seferber eden Beşiktaş, Dinamo Kiev'e Boyko + para teklif etti.

Pepe, Negredo, Orkan, Lens ve Medel'i kadrosuna katan Beşiktaş yönetimi, Domagoj Vida transferinin devre arasına bırakılmasına karşı çıktı, o dönem rakipler olabileceği hatırlatıldı. Siyah-beyazlılar bu futbolcu için öncelikle Boyko takasını önerecek.

Transferde derin bir sessizliğe bürünerek, “bekle gör” taktiğine geçen Beşiktaş’ta, Vida konusu yeniden gündeme gelirken, bu soru siyah-beyazlı yönetim tarafından tartışıldı.

Bu transferle bizzat ilgilenen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Dinamo Kievli oyuncuyu devre arasında alma önerisi, yönetim tarafından kabul görmedi. Önceki gün yapılan toplantıda, Vida’nın hemen alınmasını tavsiye eden yöneticilerin, “Lig arasında başka takımlar devreye girebilir. Vida’yı bu yaz transfer döneminde bitirmeliyiz” dedikleri ortaya çıktı.

Yönetimden aldığı onay ile Vida transferi için kollarını sıvayan Orman, prensip anlaşmasına vardığı oyuncunun bonservis bedelini hem daha da aşağıya çekip hem de 2018 yılı içerisinde ödemeyi planlıyor. Bu futbolcuyu en kısa zamanda transfer ederek, milli ara öncesinde takıma katmak isteyen siyah-beyazlı yönetim, öncelikle Boyko ile takasını önerecek. Bu teklifin kabul edilmemesi halinde, siyah-beyazlı kulüp bir miktar para vermeyi planlıyor. Dinamo Kiev’in, Vida’nın bonservis bedelini 2 milyon euroya düşürmesini önemli bir gelişme olarak gören siyah - beyazlı kulüp, buna paralel olarak Franco ve Milosevic’i de elden çıkarmaya çalışacak.

Öte yandan Başkan Fikret Orman’ın yakın çevresine, “Ben de Vida’nın alınmasını istiyorum ama önce benim, kadroya giremeyen oyunculardan gelmesi muhtemel parayı görmem lazım.

Onlara kulüp bulmamız halinde zaten Vida’nın parasını çıkarmış oluyoruz. Transfer döneminin bitmesine daha üç hafta var. Acele etmeden bu işi bitireceğiz” ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Serdar Sarıdağ/Milliyet