Volkan Babacan'dan Fenerbahçe itirafı

Volkan Babacan'dan Fenerbahçe itirafı

Medipol Başakşehir'in milli kalecisi Volkan Babacan, Lig Radyo'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Medipol Başakşehir'de kalesinde sergilediği başarılı performansın ardından A Milli Takım'a kadar yükselen Volkan Babacan'dan Fenerbahçe itirafı geldi.

İşte o röportajdan inciler:
 
- "Fenerbahçe-Kayserispor maçında geri pası geldi. Kısa düştü Niang golü attı. Bana Trabzonspor tarafından çok garip bir tepki gelmişti. O olay beni 1 sene geri götürmüştür. Daha sonra zaten ayrılığa kadar yol açmıştı. O olayda Şota beni desteklemişti. Hayatımda ilk kez kadro dışı kaldım. Onu da TV'den öğrendim!
 
- Daha sonra Manisa'ya gittim ve forma şansı bulamadım. Hikmet Karaman beni çok istemişti. Ayrılınca yarım kaldı. Kemal Özdeş bana artık kiralık değil başka bir takıma git ve oyna demişti. Daha sonra kendisi oynatmadı ve küme düştük. Manisaspor kulüp olarak ben dahil 4 oyuncu olarak satmak istiyorlardı. Daha sonra Abdullah Avcı ile konuştuk. Başakşehir kulübündeki yapılanmadan bana bahsetmişti. Hocanın faktörü çok büyük oldu. Geriye baktığımda doğru karar oldu.
 
"Aragones bana 'Kusura bakma seni oynatamam' dedi"
 
- Aragones Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçta beni oynatacaktı. 1 gün önce 'Kusura bakma seni oynatamam' dedi. Herkes Beşiktaş maçını hatırlar. Kötü goller yemiştim. Ben o sene 15 maç oynadım ama herkes o maçı hatırlıyor. Kupa finalinde sonuç iyi bitseydi belki Fenerbahçe'nin yedek kalecisi olarak kalabilirdim. Hayat bazen böyledir. Ama seni Türkiye Kupası'nın tüm maçlarında oynatacağım demişti. Öyle de yaptı. O zaman Türkiye kupasına bakış açısı farklıydı.
 
- Çocukluk dönemimde giydiğim bir forma olmadı. Ben futbolu Fenerbahçe'de öğrendim. Kalecilikten önce hayatı öğrendim."
 
ABDULLAH AVCI FAKTÖRÜ ÇOK BÜYÜK OLDU
 
"Daha sonra Manisa'ya gittim ve forma şansı bulamadım. Hikmet Karaman beni çok istemişti. Ayrılınca yarım kaldı. Kemal Özdeş bana artık kiralık değil başka bir takıma git ve oyna demişti. Daha sonra kendisi oynatmadı ve küme düştük. Manisaspor kulüp olarak ben dahil 4 oyuncu olarak satmak istiyorlardı. Daha sonra Abdullah Avcı ile konuştuk. Başakşehir kulübündeki yapılanmadan bana bahsetmişti. Hocanın faktörü çok büyük oldu. Geriye baktığımda doğru karar oldu."
 
"Bizim Ufuk Ceylan ile 10 yıllık bir dostluğumuz vardı. Kalecinin en yakın dostu herzaman kalecidir. İmza atınca beraber yemek yemiştik. Espri yaparak 'Oh be iyi ki geldin artık ben oynayacağım' diyerek takıldım."
 
HEDEFİM AVRUPA'DA FORMA GİYMEK
 
"Benim hedefim milli takıma yükselmekti. Onu gerçekleştirdim. Yeni hedefim artık Avrupa'da formak giymek... Milli takım kutsal bir görevdir. Bugün ben görevi alıyorum yarın başkası gelecek bunun çok tartışmaya bence gerek yok."
 
FENERBAHÇE MAÇLARININ FARKI YOK
 
"Fenerbahçe maçlarının bende farkı yok her maçta öyle oynamaya çalışıyorum. Mehmet Demirkol yorumunda Van Persie iyi olsa Volkan'ı da kaleye sokardı dedi. Neden öyle olunca 2 gol mü oluyor..."
 
PEMBE FORMAYI BEN TERCİH ETMEDİM
 
"Pembe forma benim özellikle tercih ettiğim bir renk değil. Milli takım olarak böyle düzenlenmiş. Forma uyumunun zıtlığı olarak..."
 
"Futbol anlamında çok iyi bir turnuva geçirmedik. Mücadele etmedik, koşmadık, düştüğümüz zaman kalkamadık"
 
'F.Bahçe'den teklif gelirse...'

 
'Fenerbahçe'den teklif gelirse kabul edermisin?' sorusuna Babacan; 'Önce bir teklif gelsin ondan sonra konuşalım.' cevabını verdi.