Yalçın Karadeniz'den Orman'ın rakibine çelme

Yalçın Karadeniz'den Orman'ın rakibine çelme

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 15 Mayıs 2016'taki Genel Kurul'a odaklanırken, başkanlık adaylığını resmiyete dökmesi an meselesi olan işadamı Rüzgar Sağnak'a akılalmaz şekilde zorluk çıkarılıyor.

Beşiktaş bir yandan şampiyonluk mücadelesi verirken, diğer yandan da 20 gün sonra yapılacak başkanlık seçimine odaklanmış durumda. Şu anda Fikret Orman'ın tek rakibi olarak gözüken işadamı Rüzgar Sağnak, başkanlık adaylığı için en az 250 kongre üyesinin imzasını alması gerekiyor.

Gazeteci Serdar Bilican'a konuşan Sağnak, "uzlaşılamayan bir konu var. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz beni önermek isteyen bütün kongre üyelerinden noter belgesi istiyor. Beşiktaş tüzüğünde noterle ilgili bir madde bulunmuyor. Eğer 250 kişi beni önerirse adaylığım resmileşmiş olması gerekir ama sayın Yalçın Karadeniz noter belgesi konusunda diretiyor." dedi.

Bilican'ın "Fikret Orman, Vodafone Arena'yı neden inşaatı tamamlanmadan açtı?" sorusuna da değinen Rüzgar Sağnak, "aldığım bilgi, sponsor firmanın stadın bir an önce açılmasını istediği yönde. Taraftarlar da memnun. Bence sorun yok. Elbette Vodafone Arena, Fikret Orman'ın eseridir ve bununla ilgili hiçbir tereddüt yoktur." diyerek sözlerini tamamladı.

İşte Beşiktaş'ın tüzüğünde başkanlık adaylığı konusunda yer alan o madde:

Başkan adayı olabilmek için Genel Kurul üyeliğinde 5 (beş) yıllık sürenin doldurulmuş olması ve Genel Kurul'a katılma hakkına sahip en az 250 (ikiyğz elli) üyenin adaylık başvurusunda bulunacak kişiyi Divan Başkanlık Kurulu'na yazılı olarak önermesi gerekir. Öneren üyelerin adı, soyadı ve sicil numaraları dilekçeye eklenir ve bu bilgiler, Divan Başkanlık Kurulu tarafından kontrol edilir.

Spor3 / Serdar BİLİCAN