Yasin Öztekin'in Beşiktaş pişmanlığı !

Yasin Öztekin'in Beşiktaş pişmanlığı !

Yasin Öztekin, “Trabzon’a transfer olurken Beşiktaş tarafından da istenmiştim. Siyah-beyazlılara gitsem belki bugünkü sıçrama o zaman da olabilirdi” dedi

Bursaspor karşısında tek golü atıp, Galatasaray’a kupayı kazandıran isim olan Yasin Öztekin, bugünlere nasıl geldiğini anlattı.

İlk antrenörü olan babasının 1996 yılında geçirdiği iş kazasının hayatında derin izler bıraktığını söyleyen Yasin, “8 yaşındaydım. Borussia Dortmund’a transfer oldum. Sevincim uzun sürmedi. Maden ocağında çalışan babam talihsiz bir kaza yaşadı. Önceleri hiç görmüyordu. Şimdi yüzde 5-10 görüyor. İyi göremese de gözlerinin üzerimde olduğunu biliyorum” dedi.


“Türkiye’ye 18-19 yaşında gelmiş olsaydım kaybolurdum” diye konuşan sarı-kırmızılı oyuncu, “Dortmund’da kalmam ve kendimi geliştirmem çok önemliydi. 23 yaşında Türkiye’ye geldim. Geç bir yaş ama Almanya’da kalmam en büyük avantajım oldu. Trabzon’a transfer olurken Beşiktaş tarafından da istenmiştim. Siyah-beyazlılara gitsem belki bugünkü sıçrama o zaman da olabilirdi” yorumunu yaptı.

En iyi döneminde olduğunu söyleyen Yasin, “Bu seviyede kalmak ve üzerine daha fazla koymak arzusundayım. Podolski gelmeden önce sol tarafta oynuyordum. Ama ben bunu mesele etmem. Solda daha etkili olduğum doğru ama sağ tarafta oynamam isteniyorsa orada da oynarım” diye konuştu.

Yasin Öztekin sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir yerlere gelmek insanın içinde varsa, çabalar ve mücadeleden vazgeçmez. Almanya’da benim de ilk dönemlerimde çevremde kötü alışkanlıkları olan arkadaşlarım da vardı. Ama ben neyin iyi, neyin kötü olduğunu bilecek durumdaydım. Çünkü neyi istediğimi biliyordum. Bu beni hep motive etti.”

Milliyet