Yılmaz Vural'dan şampiyonluk tahmini

Yılmaz Vural'dan şampiyonluk tahmini

Yılmaz Vural, bu sezon Beşiktaş'ın şampiyonluğa daha yakın olduğunu ifade etti.

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Spor ve Aktif Yaşam Fuarı'na katılan tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan erteleme maçı öncesinde herkesin sarı-lacivertli ekibi favori gördüğünü dile getirdi. Vural ayrıca bu seneki uygulaması itibari ile Beşiktaş'ın şampiyonluğa daha yakın olduğunu söyledi.

Fenerbahçe'nin pozisyon ve oyun anlamında bakıldığında Galatasaray'dan iyi olduğunu söyleyen Yılmaz Vural, "Fenerbahçe oyunsal anlamda bakıldığında hem pozisyon anlamında hem de oyun anlamında Galatasaray'dan daha iyiydiler canlı olarak seyrettim statta. Galatasaray'da bu güne kadar olan üstündeki ölü toprağını atmış, daha dirençli ve istekliydi. Tabii taraftar çok önemli. Maça bayağı bir sayıda geldiler. Dolayısıyla maça  teşvik ettiler. Ama oyunsal bakıldığında eski derbilere oranla potansiyeli biraz daha düşük bir maç oynandı diye düşünüyorum" dedi.
 
"METE KALKAVAN'IN OYUNU ETKİLEYEN OLUMSUZ DAVRANIŞINI GÖRMEDİM"
Derbi mücadelede düdük çalan hakem Mete Kalkavan'ın oyunu etkileyen olumsuz bir davranışı olmadığına değinen Yılmaz Vural, kendisini başarılı bulduğunu söyledi.
Vural, "Birkaç kritik pozisyonlar var. Mesela Galatasaray'da Podolski'nin atığı golde ofsayt var mı, yok mu tereddüdü yaşandı. Ondan bir evvelki pozisyonda Fenerbahçe'nin bir atağında pozisyon ofsaytken devam edildi. Çok kritik tabi onlar yakalaması zor şeyler. Gerçi onların maçı yöneten hakemle pek alakası yok yandaki hocalar o konuda karar verenler. Onun dışında ben hakemin oyunu etkileyen olumsuz davranışları olduğunu görmedim. Normal bir maç yönetti. Gayet kararlıydı verdiği kararlarda tereddüt etmedi. Belki biraz yönetirken Galatasaray taraftarının tepkisini gördü, bazı pozisyonlarda faul faul devam ettirme ve ya faulü vermeme gibi kanaati oluştu insanlarda ama ben Mete Kalkavan'ı başarılı buldum diyebilirim" dedi.
 
"FENERBAHÇE KALİTELİ OYUNCULARA SAHİP AMA BİR TAKIM OYUNU UYGULAMASINDA BEŞİKTAŞ'IN GERİSİNDE"
Sezon başından bu yana İstanbul'da oynanan maçlara gittiğini, Beşiktaş'ın seyredince daha keyif veren bir takım olduğunu ifade eden Vural, "Dolayısıyla takım oyununu, beraber oynamayı oyuncular arasındaki diyalogların üst seviyede olduğunu gördüm. Başarı zaten oradan geliyor" dedi.
 
"BEŞİKTAŞ, SEYREDENİNE KEYİF VEREN, BAŞARMAK İSTEYEN, TAKIM UYUMU İYİ OLAN BİR  GÖRÜNTÜ VERDİ"
Fenerbahçe'nin oyuncu anlamında daha kaliteli bir kadroya sahip olduğunu dile getiren Vural, "Takım oyunu uygulamasında Beşiktaş'ın gerisinde. Bu da takımların evinde ya da dışarıda oynadığı maçlara bakıldığında Fenerbahçe böyle bir ayrım yapıyor. Evinde oynadığında çok farklı, dışarıda oynarken çok daha farklı oynuyor. Beşiktaş'ta bu böyle değil. İçerideki ve dışarıdaki oyun anlayışında bir farklılık yok. Dolayısıyla bu takımın başarısını etkileyen çok ciddi bir olay. Çünkü tamam Şükrü Saracoğlu'nda taraftar desteği farklı coşkulu bir Fenerbahçe, dışarı çıkıyor o yok görüntüsü oluştu. Beşiktaş'ta öyle değil, zaten 3 yıldır dışarıda oynamaya alışık bir takım. Hemen hemen bütün maçlarını dışarıda oynadı. Ben bu seneki uygulaması itibari ile Beşiktaş'ın şampiyonluğa daha yakın olduğu, şu anki 5 puanlık farktan dolayı bunu konuştuğumu sanmayın. Oynarken seyredenine daha keyif veren, daha başarmak isteyen, daha takım uyumu iyi olan bir  görüntü verdi. Tabii ki böyle bir takımın da şampiyon olma ihtimali diğerine oranla biraz daha fazla diye düşünüyorum" dedi.