Yılmaz Vural'ın kovulması dünya basınında

Yılmaz Vural'ın kovulması dünya basınında

Yılmaz Vural'ın Gençlerbirliği'nde bu sezon görevine son verilen 5. teknik adam olması, dünya basınınında geniş yer buldu.

BBC, "Yılmaz Vural, takımının Eskişehirspor deplasmanında 2-0 kaybettiği maçın ardından görevinin sadece 6. gününde kovuldu" yorumunu yaptı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin,  teknik direktör Yılmaz Vural'ın görevine 6 gün içinde son vermesi ve sezon  başından bu yana 5 teknik adam ile çalışması, uluslararası basının da dikkatini  çekti.
 
Avrupa ve dünya basınının önde gelen yayın organları, Gençlerbirliği  Başkanı İlhan Cavcav tarafından görevine 1 maça çıkmasının ardından son verilen  teknik direktör Yılmaz Vural'ın durumunu manşetlerine taşıdı.
 
İngiliz yayın kuruluşu BBC, İlhan Cavcav'ın başkent temsilcisinde  1981'den itibaren başkan olarak görev aldığı süreçte 55 kez teknik direktör  değişikliğine gittiğini vurgulayarak, "62 yaşındaki Yılmaz Vural, takımının  Eskişehirspor deplasmanında 2-0 kaybettiği maçın ardından görevinin sadece 6.  gününde kovuldu" ifadesine yer verdi.
 
Haberde, İngiltere'den Torquay United'ı çalıştıran Leroy Rosenior (10  dakika) ile Crystal Palace'da görev alan Dave Bassett'in (4 gün) ardından en  erken kovulan 3. teknik adamın Vural olduğu belirtildi.
 
Fransız basınından L'equipe ise Gençlerbirliği Başkanı Cavcav'ın  Vural'ın yanı sıra sezon başından bu yana Stuart Baxter, Mehmet Özdilek, Mustafa  Kaplan ve Kemal Özdeş'i de kovduğunu ve bu olayların kulüpte sıradan bir durum  haline geldiğini yazdı.
 
Alman gazetesi Spiegel, Gençlerbirliği'nin sezonun ilk yarısını 13  puanla 16. sırada kapatarak küme düşme hattında olduğunu kaydederek, "Süper Lig  temsilcisi Gençlerbirliği'nde teknik direktörlük yapmak, iş güvenliği yönünden  çok yüksek risk teşkil ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
ABD basınından New York Times ise Vural'ın 29 yıllık kariyerinde 25  kulüp çalıştırdığının altını çizerek "Türk futbolu, sürekli teknik direktör  değişikliği nedeniyle kötü bir şöhrete sahip" yorumunu yaptı. Portekiz medyasından MaisFutebol da başkent ekibi için bu sezonun  kolay geçmeyeceğini belirterek, "Teknik direktör Yılmaz Vural, İlhan Cavcav'ın bu  sezonki son kurbanı oldu" ifadesini kullandı.