Zirveden Hakim Ziyech çıktı

Zirveden Hakim Ziyech çıktı

Fenerbahçe’de Başkan Aziz Yıldırım ile Teknik Direktör Dick Advocaat buluşmasında ortak bir karara varıldı.

Buna göre 2 futbolcunun alınması görüşünde birleşilirken, sağ kanat ve orta sahaya bir oyuncu düşünülüyor. Hakim Ziyech en güçlü aday olarak ön planda duruyor.

Fenerbahçe’de beklenen transfer toplantısı yapıldı. Başkan Aziz Yıldırım, yönetim ve teknik direktör Dick Advocaat’ın dün buluştuğu zirvede transfer kararı çıktı.

Sarı-lacivertlilerde ilk etapta iki transferin yapılması hedefleniyor. Şartlar uygun olmazsa tek transferle sezona devam edilecek. Advocaat ve ekibi geçen bir haftanın ardından yaptıkları değerlendirmede orta saha ve kanat bölgesine takviye talep etti.

Dün bu konuda yapılan transfer zirvesinde de yönetim ve teknik heyet fikir alışverişinde bulundu. Hollandalı çalıştırıcı, iki transfer istedi. Ofansif bir sağ kanat ve orta sahada oyun kurucu pozisyonuna ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.  Yönetim ise daha önce çalışmalar yapılan isimlerle ilgili bilgiler verdi.

Bu isimlerin başında Hakim Ziyech ve Moussa Sow vardı. Advocaat da bazı farklı isimler sundu. Pazar günkü Kayserispor maçı öncesi bir kez daha toplanılacağı ve transferde hangi isim ya da isimlerin alınacağı karara bağlanacak.

Ziyech adı önde

Şu anki tabloda en güçlü aday halen Hakim Ziyech. Twente forması giyen futbolcu için uzun süredir yapılan girişimler mevcuttu. Hollandalı teknik adam da 22 yaşındaki yıldızı yakından tanıdığını belirterek olumlu rapor verdi. Ziyech’in ilk etapta kiralanması hedefleniyor. Mali sıkıntılar yaşayan Twente ise buna yanaşmıyor. Kanat bölgesi için düşünülen Sow ise kulübü Al Ain ile bazı mali sıkıntılar yaşıyor. Bu nedenle ayrılma ihtimali bulunuyor.

Çevre faktörü

Sarı-lacivertlilerin en büyük transfer hedefi Hakim Ziyech konusunda çevre faktörü bir hayli etkili oluyor. Twente’de forma giyen Ziyech’in takım arkadaşı Enes Ünal ve Fas Milli Takımı’ndan Aatif Chahechouhe’yu tanıması ciddi anlamda dikkat çekiyor. Her iki isimden de kolayca bilgi edinme şansı olan 22 yaşındaki yıldızın, yaşadığı Enschede bölgesi de Türklerin bulunduğu bölge olarak biliniyor. Türk restoranlarının fazlalığı da öne çıkıyor. Bir diğer nokta da Fenerbahçe’de teknik ekibin Advocaat’la beraber Hollandalılar olması da önemli faktör.

Milliyet