Süper Lig A.Ş. için ilk adım

Süper Lig A.Ş. için ilk adım

Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı, Süper Lig A.Ş.’nin kurulması için iyi niyet protokolü imzaladı.

Başkan Demirören, “Türk futbol tarihinde milat dönemi olan bir imzayı attık” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı arasında, Türk futbolunun bundan sonraki yol haritasında Süper Lig A.Ş’nin kurulması yolunda, iyi niyet protokolü imzalandı.

Federasyonun Riva’da bulunan idari merkezinde gerçekleştirilen mutabakat zaptı imza töreninde TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleriyle, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve kulüp temsilcileri hazır bulundu.

Bir iyi niyet anlaşması imzaladıklarını, federasyonun gelirlerinin dağılımının kanunla belirlendiğini, birlikle beraber bu kanunun değişmesi ve mutabakata varılan şekle gelmesi için çalışacaklarını anlatan Demirören, “Bunun  aynısını PTT 1. Lig kulüpleriyle de yapacağız. Önümüzdeki bir hafta 10 gün içinde  kulüpleri toplayarak gelir dağılımında onların da payını artıracağız” dedi.

Demirören, mutabakatın ana hatlarıyla ilgili bir soru üzerine, “Federasyonun biliyorsunuz yüzde 10 ve artı yüzde 2 payı vardı. Bunu yüzde 4’e düşürüyoruz. Gelen gelirlerden yüzde 8 kulüplerimizin dağıtımı artacak. Kulüplerimiz birlik beraberlik içinde devam ettiği sürece futbolumuz daha üst noktalara çıkacak. Mühim olan kulüplerin yaşayabilmesi. Türk futbol tarihinde milat dönemi olan bir imzayı attık” diye konuştu.

Göksel Gümüşdağ ise belki de ilk kez bir Futbol Federasyonu Başkanı’nın ve yönetim  kurulunun böylesine büyük bir adım için inisiyatif aldığını, fedakârlık yaptığını ve yanlarında olduğunu gördüklerini vurguladı.

7 maddelik protokol

7 maddelik mutabakat zaptında, Süper Lig A.Ş’nin kurulması, şirketin yurt içi ve dışı her türlü ticari  gelirlerinin, marka değerini ifade eden her türlü sponsorluklarının, gelirlerinin ve yayın haklarının, şirket tarafından organize edilerek pazarlanması ile bedellerinin kendi aralarında şu anda mevcut kriterlere göre  dağıtılmasının kararlaştırıldığı ifade ediliyor.

Protokolde, A.Ş Yönetim Kurulu’nun vakıf tarafından atanacak 5, TFF tarafından atanacak 3 üye tarafından oluşturulacağı, yurt içi yayın haklarından elde edilecek gelirin yüzde 4’ünün TFF’ye aktarılacağı vurgulandı.