Suudi Arabistan, Afyon'a akacak

Suudi Arabistan, Afyon'a akacak

Al-Faisaly Harmah, Najran SC, Al-Raed ve Al-Baten takımları yeni sezona Afyonkarahisar'da hazırlanacak.

Suudi Arabistan Profesyonel Ligi takımlarından  Al-Faisaly Harmah, Najran SC, Al-Raed ve ülkenin 1. Lig takımlarından  Al-Baten'in, 20 Temmuz-6 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da sezon öncesi kamp yapacakları bildirildi.
 
Suudi Arabistan Milli Futbol Takımı ve Profesyonel Lig takımlarından  Hajer'de forma giyen ve lig öncesi bireysel kampını Afyon Spor Kompleksi'nde  gerçekleştiren futbolcu Salman Saeed Al Hariri'nin Türk menajeri Murat Edis,  Suudi Arabistan'dan 4 ekibin sezon öncesi kamp için Afyonkarahisar'ı tercih ettiğini söyledi.
 
Edis, Afyonkarahisar'ın yaz dönemi hazırlık kampı için çok uygun bir  iklime sahip olduğunu belirterek, Suudi Arabistan, Katar, Dubai gibi Arap  Yarımadası'ndan takımları kente getirmek istediklerini, liginin önemli  oyuncularından Hariri'nin referans vermesinin de şehir için güzel bir gelişme  olacağını ifade etti.
 
Suudi Arabistan'da futbolun inanılmaz derecede ilgi gördüğünü kaydeden  Edis, şöyle devam etti: "Prensler, kulübelerde oturarak maç izliyor. 4-5 televizyon sadece  futbol maç yayını ve görüntüleri veriyor. Futbol deyince akan sular duruyor.  Türkiye ile Suudi Arabistan arasında futbol dışında her türlü ilişki var. Futbol  konusunda da yeni bir süreç başladı. Daha da ilerlemesi için çalışmalar  gerçekleştiriyoruz. Suudi Arabistan Profesyonel Ligi takımlarından Al-Faisaly  Harmah, Najran SC, Al-Raed ve ülkenin 1. Lig takımlarından Al-Baten, 20 Temmuz-6  Ağustos'ta sezon öncesi kamplarını Afyonkarahisar'da yapacak."
 
Suudi Arabistanlı futbolcu Hariri ise gazetecilere yaptığı açıklamada,  Edis'in yönlendirmesi ile Türkiye'de kamp yapmaktan büyük keyif aldığını  belirtti. Afyonkarahisar'ın sıcak yaz günlerinde rahatlıkla kamp yapılabilecek  ender yerlerden birisi olduğunu belirten Hariri, "15 gün boyunca burada bireysel  kondisyon çalışmaları yaparak, hazırlıklarımı sürdüreceğim" diye konuştu.