Tevez'den rekor sözleşme !

Tevez'den rekor sözleşme !

Çin ekibi Shanghai Shenhua, Boca Juniors'tan Arjantinli golcü Carlos Tevez'i transfer etti.

Çin Süper Lig ekibi Shanghai Shenhua, Arjantin'in Boca Juniors takımından golcü futbolcu Carlos Tevez'i kadrosuna kattı.

Shanghai Shenhua Kulübünden yapılan açıklamada, 32 yaşındaki Tevez'in transferi için Boca Juniors ile anlaşma sağlandığı bildirildi.
 
Arjantin basınında Tevez'in bonservisi için Boca Juniors'a 10 milyon dolar ödendiği iddia edildi. Shanghai Shenhua'dan yıllık 42 milyon dolar kazanacak Arjantinli futbolcunun, dünyanın en fazla maaş alan oyuncusu olacağı da öne sürüldü.
 
Boca Juniors'ın yanı sıra Brezilya'da Corinthians, İngiltere'de West Ham United, Manchester United, Manchester City ve İtalya'da Juventus formaları giyen Tevez, Arjantin Milli Takımı'nda çıktığı 76 maçta 13 gol attı.

Geçmiş yıllarda Beşiktaş'ta da oynayan Senegalli Demba Ba, Kolombiyalı Fredy Guarin ve Giovanni Moreno ile Nijeryalı Obafemi Martins gibi isimlerin forma giydiği Shanghai Shenhua, geçen sezon Çin Süper Lig'de 48 puanla 4. sırayı almıştı.
 
Futbol tarihinin en yüksek maaşı 
 
Shanghai Shenhua'ya transfer olan Arjantinli oyuncu Carlos  Tevez, tüm zamanların en yüksek maaşını alan futbolcu olacak.
 
Uruguaylı Gustavo Poyet'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Çin ekibiyle  2 yıllık sözleşme imzalayan 32 yaşındaki futbolcu, Arjantin basınına göre yıllık  42 milyon dolar (148,5 milyon lira) maaş alacak.
 
Kadrosunda Kolombiyalı futbolcu Fredy Guarin ile eski Beşiktaşlı Demba  Ba'yı bulunduran Shanghai ekibi, daha önce Manchester United, Manchester City ve  Juventus formaları giyen Tevez'i de 10 milyon dolar bonservis bedeli karşılığında  renklerine bağladı.
 
Yıllık 148,5 milyon lira kazanacak
 
Arjantin basınına göre, Carlos Tevez'in profesyonel kariyerindeki 7.  kulübü Shanghai Shenhua'dan alacağı yıllık ücret, Türk lirasının güncel kuruna  göre hesaplandığında yaklaşık 148,5 milyon liraya karşılık geliyor.
 
Deneyimli oyuncu günlük 400 bin, haftalık 2,8 milyon, aylık ise 12,3  milyon lira maaş alacak.
 
Ronaldo ve Messi'yi geçti

Tevez, en fazla maaş ödenen futbolcular sıralamasında ilk 2 basamakta  bulunan Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi geride bırakarak zirveye yerleşti.
 
İspanyol basınına göre, Real Madrid ile 2021 yılına kadar sözleşmesi  bulunan Portekizli Ronaldo yıllık 74 milyon lira, Barcelona ile sözleşmesi  2018'de sona erecek Arjantinli yıldız Messi ise 70 milyon lira maaş alıyor.
 
Manchester United ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandı

Carlos Tevez, 2007-2009 yıllarında kiralık olarak top koşturduğu  İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United ile UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi  yaşadı.
 
Kırmızı-siyahlı ekipteki ilk yılında Şampiyonlar Ligi'nin yanı sıra  Premier Lig şampiyonluğu da elde ederek büyük bir başarıya imza atan 32 yaşındaki  futbolcu, tüm kulvarlarda çıktığı 48 maçta 19 gol, 7 asistlik performans  sergiledi.
 
Arjantinli futbolcu, Manchester United'daki ikinci ve son sezonunda  ise 4 kupa kazandı. Tevez, toplam 51 maça çıkıp 15 gol, 7 asist ürettiği sezonda  Community Shield, Premier Lig, İngiltere Lig Kupası ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası  şampiyonlukları kazandı.
 
Manchester City ile gol krallığına ulaştı

Hızı, gücü ve tekniğiyle hücumun her bölgesinde görev yapabilen Tevez,  2009 yılında transfer olduğu Manchester City'de sergilediği başarılı performansla  adından söz ettirdi.
 
Arjantinli oyuncu, 2010-2011 sezonunda forma giydiği 31 maçta rakip  fileleri 20 kez havalandırarak Bulgar futbolcu Dimitar Berbatov ile Premier  Lig'in en golcü 2 oyuncusundan biri oldu.
 
Carlos Tevez, 4 sezon boyunca görev yaptığı mavi-beyazlı ekip ile  Premier Lig (2012), İngiltere Federasyon Kupası (2011) ve Community Shield (2012)  şampiyonlukları yaşadı.
 
Juventus ile üst üste 2 şampiyonluk

Tevez, Avrupa'daki son durağı İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A)  ekibi Juventus ile üst üste 2 sezon (2013-2014,2015) lig şampiyonluğuna ulaştı.
 
Siyah-beyazlı ekipte görev aldığı toplam 108 maçta 55 gole imza atan  32 yaşındaki oyuncu, Serie A'da 2015'in en iyi futbolcusu unvanını elde etti.
 
Güney Amerika'da 3 kez yılın futbolcusu seçildi

Carlos Tevez, üst üste 3 yıl (2003, 2004, 2005) Güney Amerika'nın "en  iyi futbolcusu" unvanına layık görüldü.
 
Arjantinli milli futbolcu, 2006-2008 yıllarında Fenerbahçe teknik  direktörlüğü yapan Brezilyalı efsane Zico ve Şilili eski futbolcu Elias  Figueroa'dan sonra arka arkaya 3. kez bu unvanı alan 3. isim oldu.
 
Boca ile en önemli kupaları elde etti

Carlos Tevez, 2001-2004 ve 2015-2016 yılları olmak üzere 2 dönem  formasını giydiği Boca Juniors ile Güney Amerika futbolunun kulüpler düzeyindeki  en önemli 2 organizasyonunda mutlu sona ulaştı.
 
Tecrübeli futbolcu, sarı-lacivertli takımla 2003'te Libertadores ve  bir yıl sonra da Sudamericana Kupası zaferleri elde etti.
 
2004'ten bu yana Arjantin Milli Takımı ile çıktığı 76 maçta 13 kez  fileleri havalandıran Tevez, İngiltere'nin West Ham United (2006-2007 sezonu) ile  Brezilya'nın Corinthians (2005-2006 sezonu) ekiplerinde de birer sezon forma  giydi.