Adana Demirspor'dan, Kocaelispor'a destek

Adana Demirspor'dan, Kocaelispor'a destek

Adana Demirspor, küme düşürülecek olan Kocaelispor'a maddi destekte bulunacak.

TFF 1. Lig ekibi Adana Demirspor, 2008-2009 sezonunda transfer ettiği 3 futbolcunun 850 bin avroluk bonservis borcunu ödeyemezse önce 6 puanı silinecek sonra da küme düşürülecek olan Kocaelispor'a maddi destekte bulunacak.

TFF 1. Lig ekibi Adana Demirspor,  2008-2009 sezonunda transfer ettiği 3 futbolcunun 850 bin avroluk bonservis  borcunu ödeyemezse önce 6 puanı silinecek sonra da küme düşürülecek olan  Kocaelispor'a maddi destekte bulunacak.
 
Kulüp başkanı Sedat Sözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto  3. Lig'de mücadele eden Kocaelispor'un maddi anlamda sıkıntılı günler geçirdiğini  söyledi.
 
Müzesinde 2 Türkiye Kupası bulunan ve zamanında Süper Lig'in önemli  takımlarından olan Kocaelispor'un yaşadığı sıkıntıyı aşması için bir nebze katkı  sunmak istediklerini anlatan Sözlü, "Kocaelispor gibi köklü bir kulüp, geçmişte  transfer edilen futbolcuların 850 bin avroluk bonservis borcunu ödeyemezse küme  düşürülecek. Buna tüm futbolseverlerin engel olması için kulübe destek vermesi  şart." dedi.
 
Sözlü, Adana Demirspor'un büyük ve vefalı bir camia olduğunu  vurgulayarak şöyle devam etti:
 
"Tarihinin en sıkıntılı günlerini yaşayan Kocaelispor'a, cuma günü  sahamızda yapacağımız Elazığspor maçının tribün gelirlerini bağışlayacağız. Bu  bağışla, Kocaeli ekibini bir nebze rahatlatmaya ve onların yanında olduğumuzu  göstermeye çalışacağız. Her takım bu duruma düşebilir, maddi sıkıntılar yaşayabilir. Bunun bilincinde olarak, Türk futboluna sayısız futbolcu kazandırmış  Kocaelispor'un küme düşürülmesine karşı elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."
 
Taraftara çağrı

Sözlü, Adana Demirspor'un çok büyük bir taraftar topluluğuna sahip  olduğunu dile getirdi. Mavi-lacivertli taraftarlara çağrıda bulunan Sözlü, şunları kaydetti:
 
"Kocaelispor'a bağışlayacağımız maçın gelirlerinin de üst seviyede  olmasını istiyoruz. Bu bağlamda tüm Adana Demirspor taraftarını bu maça davet  ediyorum. Tribünlerimiz tıklım tıklım dolsun ki hem takımımızı Elazığspor maçında  yalnız bırakmayalım hem de üst seviyede oluşturacağımız tribün gelirlerini  Kocaelispor'a gönderelim."