Başkan Şavluk’tan kara tablo

Başkan Şavluk’tan kara tablo

Denizlispor Başkanı Mustafa Şavluk, birikmiş borçların ödenmemesi halinde kulübe 8 puan silme hatta bir alt lige düşürme cezası gelebileceğini açıkladı.

PTT 1. Lig’de mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle geçen sezon 3 puanı silinen ve düşmekten son hafta kurtulan Denizlispor’un tüm gelirlerinin temlikli olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Şavluk, bu konuda şunları söyledi:

“Şu anda 2 milyon TL’si yabancılara olmak üzere, eski futbolcu ve teknik adamlara yaklaşık 10 milyon TL borç var. 2.5 milyon TL’si transfer yasağına neden olan bu borcun ödenmemesi halinde UEFA kanalıyla kulübümüze yeni puan silme cezası hatta küme düşme cezası gelebilir.”

Olağanüstü genel kurul kararı almalarının temelinde ekonomik sorunların yattığını dile getiren Başkan Şavluk, “Denizlispor’un düzlüğe çıkması için atılacak adımlar sadece ne başkan olarak şahsımın ve yönetim kurulunun, ne de görevlendirilecek üç beş kişinin sorumluluğundadır. Bu hayati konu başta camiamız olmak üzere bütün Denizli’nin sorumluluğunda olmalıdır” dedi.

Bu arada daha önce başkan adayı olduğunu açıklayan Yasin Özpek ve Ali Bozkır, yönetimin 2 Temmuz’da yapmak üzere olağanüstü kongre kararı almasından sonra sessizliğe büründü. Kulübe yakın çevreler, kulislerin önümüzdeki hafta hareketleneceğini öne sürdü.