Diyadin 5 yabancı oyuncu istiyor

Diyadin 5 yabancı oyuncu istiyor

5 yabancıyı yeterli gören teknik direktör Metin Diyadin, ikinci yarı öncesi fikir değiştirdi.

PTT 1'inci Lig'de gözünü şampiyonluğa diken Göztepe'de transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, sezon başında sadece 5 yabancıyı yeterli gören teknik direktör Metin Diyadin, ikinci yarı öncesi fikir değiştirdi.

 Yaz döneminde "Oynatmayacağım yabancıyı asla transfer etmem. Tribünde oturacaksa almanın bir anlamı yok" diyen tecrübeli teknik adam şimdi ise 10 yabancı hakkını da kullanabileceklerini söyledi. Kadrosunda George, Maah, Gosso, Vleminckx ve Besara'yı bulunduran Diyadin, "Yurt dışı ve yurt içinde futbolcu taramalarımız sürüyor. Ara transferde yabancı kontenjanımızın tümünü kullanabiliriz. Nokta transferlerle takımın kalitesi artacak. Mevcut kadrodan giden olmayacak" şeklinde konuştu.
 
Yabancı oyuncunun ilk 11'de yer almasından yana tavır sergileyen Metin Diyadin ilk yarıda Nahir Besara'yı 9, Vleminckx'i 11, Maah'ı ise 12 kez 11'de oynattı. Bu süreçte Maah bir kez sarı kart cezalısı konumuna düştü. Diyadin yine 1 maç ceza alan Gosso'ya 16 karşılaşmada, 2 maç cezalı duruma düşen George'a ise 15 müsabakada 11'de yer verdi. Göztepe statü gereği 5'ten sonra alınacak her yabancı için Futbol Federasyonu'na da 200 bin TL yatıracak. Bu arada yönetim, transfer listesinde yer alan yabancılarla görüşmelerini sürdürüyor. Göztepe'in hedefinde Akhisar Belediyesporlu golcü LuaLua, Antalyaspor'un santrforu Lamine Diarra, Osmanlısporlu stoper Bakary Soro ve Maribor'un forveti Phlippe Mendy yer alıyor.