Göztepe'ye gurbetçi yıldız

Göztepe'ye gurbetçi yıldız

PTT 1'inci Ligi'nin ilk haftasında Elazığspor beraberliğinin ardından golcüye ihtiyacı olduğunu açıklayan Göztepe teknik direktörü Metin Diyadin, rotayı Almanya'ya çevirdi.

Türkiye liglerinde santrfor bulmanın çok zor olduğunu söyleyen Metin Diyadin'in Alman Paderborn takımının Türk asıllı golcüsü Mahir Sağlık ismini yönetime verdiği öğrenildi. Medipol Başakşehirli Mehmet Batdal ve Antalyasporlu Ahmet Aras'la ilgili girişimlerden sonuç alamayan yönetim, 32 yaşındaki futbolcu ve kulübüyle temasa geçti. sportif CEO Barış Güçlü'nün hafta içinde Almanya'ya gideceği açıklanırken, yönetimin bu transfer için 300 bin Euro'yu gözden çıkarıldığı vurgulandı. 
 
Geçen sezon Alman 1'inci Ligi'nden düşen Padernborn'da 11 maça çıkan deneyimli oyuncu ağları 1 kez sarsabildi. Futbola Paderborn'da başlayan Mahir Sağlık, Ahlen, Borussia Dortmund, Wacker Mödling, Saarbrücken, Wolfsburg, Karslruher, Bochum ve St. Pauli'de görev yaptı. Çeşitli yaş gruplarında 19 kez ay yıldızlı formayı giyen Mahir, bu maçlarda 5 gol attı.

DHA