Göztepe’de büyük revizyon kapıda

Göztepe’de büyük revizyon kapıda

Geçen sezon yaşadığı hayal kırıklığının ardından yeni sezona iddialı hazırlanan Göztepe'de Başkanı Mehmet Sepil, istememelerine rağmen kadrolarında değişime gideceklerini söyledi.

PTT 1’inci Lig’de mücadele eden Göztepe’nin 91’inci kuruluş yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Sepil, takımda revizyona gideceklerini söyledi. Gelecek sezonun planlarını anlatan Sepil, şu ifadeleri kullandı:

“Geçen sezon bize çok iyi bir ders oldu. Önemli bir deneyim kazandık. Yanlışlarımızı asla tekrarlamayacağız. Yine iddialı bir takım oluşturacağız ve aslanlar gibi mücadele edeceğiz. Ne yazik ki kadroda büyük bir değişim olacak. Toplam 10-11 futbolcumuz takımda kaldı. En azından bir sene öncesine göre kadromuz biraz daha korunmuş oldu. İstemediğimiz kadar bir değişim yapacağız ama bu sefer çok daha genç ve mücadele edeceğine inandığımız bir ekip kuracağız.”

Göztepe’de yeni Teknik Direktör Okan Buruk ise Başkan Sepil’le birlikte katıldığı geleneksel kutlamalara hayran kaldığını söyledi. “Taraftarımızın büyüklüğünü gördüm” diyen Buruk, “Yapılan organizasyon beni inanılmaz motive etti. Adeta tüylerim diken diken oldu. Bu sevinçleri, mutlulukları tekrar sezon sonunda inşallah şampiyonlukla yaşarız” dedi. Hedeflerinin öncelikle iyi futbol ortaya koymak olduğunu vurgulayan genç çalıştırıcı transfer çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Buruk, “Görüştüğümüz oyuncuları yüzde yüze ulaşmadan açıklamak istemiyoruz. Özellikle ülkemizde oyuncuları çok isteyen olabiliyor. Değişim şart. Geçen yılın başarısız geçtiğini biliyoruz. 8-9 oyuncu almak istiyoruz. Özellikle savunmada eksiklerimiz var. Kale ve forvete takviyelerimiz olacak. Orta sahayı Segbefia ile biraz doldurduk. Yavaş yavaş gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖZTEPE GENÇLEŞECEK

Teknik Direktör Okan Buruk altyapıya da çok önem verdiğini söyledi. Altyapıdaki teknik ekipten detaylı rapor aldığını dile getiren Buruk, “4-5 oyuncuyu kampa götüreceğiz. U17 Şampionası’nda final oynayan ekibimizde önemli isimler var. Kendi içimizden gelen oyunculara sahip çıkmak istiyoruz. Altyapıyı uzun vadede düşünmek gerek” dedi. Buruk, Vleminckx, Maah, Besara ve Leroy ile yolları ayıracaklarını da hatırlatarak, “Maliyetli lig ortalamalarına çekmek istiyoruz. Hem bizi hedefe götürecek hem de maddi anlamda yormayacak isimler almak istiyoruz. Kadro dışı kalan Giray ile ilgili yönetimin kararı geçerli, bizimle devam etmeyecek” dedi.

İzmir’de yaşanan stat sorununu gündeme getiren Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk, iç saha maçlarını kesinlikle yeni yapılan Doğanlar Stadı’nda oynayacaklarını söyledi. Buruk, “Doğanlar Stadı’nın hazır hale gelmesi için çalışma devam ediyor. İç saha avantajnı daha iyi kullanma adına 7 bin 500 kişilik Doğanlar’da sahaya çıkacağız. Burası taraftarımızla birlikte rakipleri zor duruma sokabileceğimiz bir stat” diye konuştu.