İzmir derbisi öncesi başkanlar buluştu

İzmir derbisi öncesi başkanlar buluştu

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'i ziyaret etti.

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Sepil, "Sadece İzmir için değil Türkiye'de de farklı renklerin bir araya gelmesi lazım" derken, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Erten, "Sahada rekabet ederken, tribünde dostluğu başarabilirsek, kalıcı sportif başarılar arkadan gelecektir" diye konuştu.

PTT 1. Lig'de 8 Kasım'da yapılacak İzmir derbisi  öncesinde Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Göztepe Spor Kulübü Başkanı  Mehmet Sepil'i ziyaret etti.
 
Sepil, kulüp binasında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada,  taraftarın sportif rekabeti birlikte yaşamasının önemli olduğunu dile getirdi. "Sadece İzmir için değil Türkiye'de de farklı renklerin bir araya  gelmesi lazım" diyen Sepil, "Karşıyaka'yı yenersek, diğer takımları yendiğimizden  çok daha büyük zevk alacağız. Bu sportif rekabet, bunu da birlikte yaşayabilmek  önemli. Bu Türkiye'de uzun zamandır olmuyor, ilk defa iki takım seyircisi  birlikte maç seyredecek. İzmir ilkleri yapan şehirdir, bunun Türkiye'ye de  yayılması gerekiyor. Herkesin birleştiği, ayrılıkların az konuşulduğu bir ortam  yaratmak için umarım bir kıvılcım olur" şeklinde konuştu.
 
Sepil, iki takımın formasında aynı sponsorun reklamını taşımasının,  yapmaya çalıştıkları şeyin bir parçası olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Karşıyaka-Göztepe derbisi, Türkiye'nin en önemli derbilerinden bir  tanesi. Pazar günkü maçta hiçbir oyuncu daha önce derbi oynamamış. Bu neyin  göstergesi? Kalıcı, başarılı olamamışız. İzmir'in başarılı olması için bu  rekabeti anlamlı bir yere oturtmamız lazım. Bu hem İzmir'e hem de iki takıma  başarı getirir. Eski günlerdeki gibi bir Göztepe yaratmak istiyoruz, Karşıyaka  ile yapacağımız her şey önemli."
 
"Adım adım bir noktaya geldik"
 
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten de iki kulüp arasındaki  sıcaklığın adım adım arttığını kaydetti. Sepil'in basketbolda THY Avrupa Ligi'ndeki Barcelona Lassa  galibiyetinde, sevinçlerine ortak olduğunu hatırlatan Erten, "Sıcak ortamlarla  adım adım bir noktaya geldik. Sportif anlamda rekabetimiz var aynı ligdeyiz. Daha  önceki adımlar bir kaç gün sonra sahaya rekabet olarak yansıyacak" dedi.
 
Erten, rekabetin dostluk içinde de yaşanabildiğini göstermeyi  amaçladıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"İzmir bunun için çok uygun bir ortam. Uzun seneler sonra  taraftarların yarı yarıya izleyeceği bir müsabaka olacak. Bu uzun süredir  gönlümüzden geçen bir olaydı ancak bu sene kısmet oldu. Biz burada iki başkan  olarak değil taraftarımızla, yöneticilerimizle işin içindeyiz. Bu birden bire  olmadı. Müsabakada kazanan ve kaybeden olacak. Belki kaybeden taraf bu süreçten  hoşlanmadığını dile getirecek ama biz kendi taraftarımıza güveniyoruz, bu işi  destekleyeceklerini düşünüyorum. Bu rekabet aynı zamanda Türkiye'nin en önemli  marka değerlerinden biridir. Umarım dostluğumuz güzel şekilde noktalanır. Bundan  bizim şüphemiz yok. Klasik ama iyi olan kazansın diyeceğim."
 
İki ekibin formasına aynı firmanın göğüs reklamı vermesinin önemli  olduğunu vurgulayan Erten, derbinin marka değerinin, kulüplerin oluşturacağı  vitrinden çok farklı olduğunu kaydetti.
 
Erten, kulüplerin başarılı olması için ekonomik yapının güçlü olması  gerektiğini belirterek, "Ekonomik kaynaklara ihtiyacımız var. Bunu geliştirmek  istiyoruz. Bu derbide oynayan futbolcu yok. Her sene yeni bir takım kurmak,  başarınızı gölgelediği gibi sizi çöküşe götüren bir uygulama. Statlarımız  yapılıyor. Oraların isim hakları ve alanlarının pazarlanması gibi fikirler çok  önemli. Sahada rekabet ederken, tribünde dostluğu başarabilirsek, kalıcı sportif  başarılar arkadan gelecektir. Her sene takım yapmak zorunda kalmayacağız."