Kritik maçta skandal !

Kritik maçta skandal !

Geçtiğimiz perşembe günü oynanan Play-Off maçlarında eşi benzeri görülmemiş bir skandal yaşandı.

Kırmızı Grup'ta PTT 1. Lig'e yükselmek için mücadele veren Gümüşhanespor'un Kocaeli Birlikspor'u konuk ettiği müsabakada konuk ekip kadrosunda 'Kaçak', yani lisans vizesi yapılmamış bir oyuncu vardı.

Körfez temsilcisi, Emrecan Yıldızhan isimli 1997 doğumlu genç oyuncusunu vizesi olmadığı halde, esame listesine yazdı, yedek kulubesine aldı. Skandal tam olarak şu şekilde gerçekleşti.

Oyuna giriyordu!

Sezona Kocaeli Birlikspor'da hazırlanan Emrecan, 3. Lig takımlarından Derincespor'a kiralandı. Bu takımda lisansı çıkan ve vizesi yapılan oyuncunun sözleşmesi 1 hafta sonra vazgeçildiği için feshedildi. Bu gelişme sonrası tekrar kulübüne dönen Emrecan'a Kocaeli Birlikspor'un yeni bir vize yapması gerekiyordu. Ancak unutuldu. Sezon boyunca takımıyla idmanlara çıkan genç futbolcu, Gümüşhane ile deplasmanda oynanan Play-Off çeyrek final ilk maçında hocası tarafından kadroya alındı. Maça yedekler arasında başladı. Hatta bir sakatlık sonrası oyuna girmek üzereydi ki, değişiklikten vazgeçildi.

Emsaline 3-0 tescil!

Bu durumun farkına ise yeni varıldı. Gümüşhanespor, Emrecan'ın vizesinin olmadığını öğrenince TFF'den yetkililerden bilgi aldı ve oyuncunun şu an vizesinin olmadığını teyit ettirdi. TFF'ye konuyla ilgili gereken başvuruları yapan Karadeniz ekibi 1-1 biten ve 9 Mayıs'ta rövanşı oynanacak maçın 3-0 kendi lehlerine tescil edilmesini istiyor. Maç pazartesi günü. TFF'nin kararını maç oynanmadan vermesi gerekiyor. Benzer bir durum yaklaşık 3 ay kadar önce Ayvalıkgücü-Sancaktepe maçında yaşanmıştı. Sancaktepe, oynatmadığı halde bir fazla kontenjan oyuncuyu kadrosuna aldığı için 3-0 hükmen yenik sayılmıştı.