Metin Diyadin, bu kez kulübede

Metin Diyadin, bu kez kulübede

Futbolculuk döneminde Göztepe formasıyla Karşıyaka önünde 2 derbide forma giyen Metin Diyadin, pazar günkü İzmir derbisinde sarı-kırmızılı ekibin başında sahaya çıkacak.


PTT 1. Lig'de pazar günü İzmir derbisinde  Karşıyaka ile mücadele edecek Göztepe'nin teknik direktörü Metin Diyadin,  "İnşallah İzmir'e, iki kulübün camiasına yakışan gibi tertemiz, güzel bir maç  olur" dedi.
 
Diyadin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lige başlarken ilk 10  haftada 20 puan hedeflerinin olduğunu ancak bunun 5 puan gerisinde kaldıklarını  söyledi. 
 
Son 2 haftaya kadar oyunsal olarak olmasa da skor ve puan olarak fena  gelmediklerini ancak son 2 maçta beklemedikleri yenilgiler aldıklarını kaydeden  Diyadin, "Bu lig kimsenin birbirine üstünlük kuramadığı bir lig, sonuçlar ortada.  Daha önce de söylediğim gibi bu yıl için bir çok takımın zirve mücadelesi  yapacağı bir mücadele şeklinde gidiyor. Son 2 haftada aldığımız mağlubiyetler  beklemediğimiz ve bizi üzen bir ortam ortaya koydu" diye konuştu.
 
"İnşallah güzel bir maç olur" 
 
Diyadin, bu hafta mücadele edecekleri Karşıyaka'nın ciddi yatırımlar  yaptığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu maçlar her şeyin bir kenara itildiği karşılaşmalar olarak  algılanır. Futbolculuğumda Göztepe'de oynadığım dönemde derbi oynamıştık. İki  takımın da tekrar bir başlangıç yapma, camiaya moral olması için önemli bir  müsabaka. Yoksa puan olarak, hepsi 3 puan. İnşallah güzel bir maç olur. Klasik  bir temenninin ötesinde saha içinde kartsız, saha dışında da kavgasız gürültüsüz  olur inşallah. Maçlar oynanıp, bitiyor zaten. İnşallah İzmir'e, iki kulübün  camiasına yakışan gibi tertemiz güzel bir maç olur. Tabii ki herkes kendi  kazanmak ister doğal olarak."
 
Geçmişte Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde de forma giydiğini kaydeden  Diyadin, derbilerin değişik atmosferde oynanan müsabakalar olduğunu aktardı.
 
Diyadin, İzmir'deki derbinin de böyle olduğunu belirterek, şöyle  konuştu: "Bu tip derbilerin iki takımın da Süper Lig'de olduğu dönemde olması  daha güzel olur. Camialar için çok önemli tabii ki. Neyin ne olduğunu bizler  biliyoruz. Umarım, güzel, seyircisi bol bir derbi olur. İzmir'de bizim  oynadığımız dönemde Alsancak'taki dolu tribünler, öyle atmosferler artık yok  gibi. Müsabakalar 3-5 bin seyirciye oynanıyor gibi ancak şampiyonluk maçları  olursa doluyor. İnşallah atmosferi güzel, seyircisi bol, saha içinde saha dışında  da centilmence bir maç olur."
 
Diyadin'in Karşıyaka-Göztepe derbileri 
 
Metin Diyadin, futbolculuk döneminde Göztepe ile 2000-2001 sezonunda  2. Lig Kademe Grubu'nda 3 Eylül 2000 ve 1 Kasım 2000'de Karşıyaka'ya rakip  olmuştu. İlk maçta rakibini 1-0 mağlup eden Göztepe'nin tek golünün asistini  Metin Diyadin yapmıştı. Diğer karşılaşma ise 0-0 eşitlikle bitmişti. Metin  Diyadin her iki müsabakada da 90'ar dakika sahada kalmıştı.
 
Göztepe, o sezon sonunda Süper Lig'e çıkmayı başarmıştı