PTT 1. Lig'de ilk yarı gol raporu

PTT 1. Lig'de ilk yarı gol raporu

Ligde 153 maçta toplam 359 gol atıldı. Adana Demirspor 30 golle en golcü takım, aynı takımdan Pote ise en golcü futbolcu oldu.

PTT 1. Lig'de 2015-2016 sezonu ilk devresinde 30 gole  ulaşan Adana Demirspor en golcü takım oldu.
 
Ligde 153 maçta toplam 359 gol atılırken, maç başına gol ortalaması  2,35, hafta başına düşen gol sayısı da 21,12 olarak gerçekleşti. Adana Demirspor  attığı 30 golle en golcü takım unvanını aldı. Şanlıurfaspor ise 11 golle en az  gol atan ekip olarak dikkat çekti.
 
Adana Demirspor'u 28 golle Multigroup Alanyaspor, 25 golle Giresunspor  ve 24 golle Adanaspor takip etti. İlk devreyi 12 golle tamamlayan Adana Demirspor'dan Pote, "Gol  krallığı" yarışında ilk sırada yer aldı.
 
Pote'yi 11 golle Denizlispor'dan Leandrinho, dokuzar golle Burak Çalık  (Adana Demirspor), Serdar Özbayraktar (Vartaş Elazığspor), Vedat Muric  (Giresunspor), sekizer golle Ergin Keleş (Adanaspor) ve Zeefuik (Balıkesirspor)  izledi.
 
Gollerin dağılımı
 
Ligdeki 359 golün 198'ini ev sahibi ekipleri, 161'ini deplasman  takımları attı. Gollerin 266'sı ayakla, 57'si kafayla, 30'u penaltıdan atılırken,  6 kez futbolcular topu kendi ağlarına gönderdi. Takımlar müsabakalarında ilk 45 dakikalık bölümünde 149, ikinci  yarılarda ise 210 gol kaydetti.
 
Penaltı atışından en fazla gol bulan takımlar Göztepe ve Samsunspor  (10) olurken, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Vartaş Elazığspor penaltıdan  gol bulamadı.
 
Kaleyi şaşıranlar
 
Toplam 5 takımdan 6 oyuncunun kendi kalesine gol atma şanssızlığı  yaşadığı ligde, Alima Yeni Malatyasporlu oyuncular 2 kez kendi ağlarını  havalandırdı.
 
Ligde kendi kalesine gol atanlar şöyle: Emre Kara (Altınordu), Dimov (Denizlispor), Rıza Efendioğlu (Kardemir  Karabükspor), Mehmet Akgün (Karşıyaka), Ali Sakal, Azad Filiz (Yeni Malatyaspor)
 
İlk yarı kart raporu
 
PTT 1. Lig'de 2015-2016 sezonunda ilk  yarıda oynanan 153 müsabakada 767 sarı, 54 kırmızı kart gösterildi. PTT 1. Lig'de hafta başına ortalama 3,18 kırmızı kart düşerken, sarı  kart ortalaması ise 45,12 oldu.
 
Şanlıurfaspor ile Kayseri Erciyesspor arasında 13. haftada oynanan  maçta 10 sarı, 1 kırmızı, 3. haftadaki Balıkesirspor-Kardemir Karabükspor  müsabakasında 9 sarı, 1 kırmızı kart kullanıldı. Hakemler 13 maçta ikişer kırmızı  kart gösterdi.
 
Sarı kartlar
 
Kayseri Erciyesspor'un 54 kartla en fazla sarı kart gören ekip olduğu  ligde, bu takımı 52 kartla Multigroup Alanyaspor, kırk sekizer kartla Giresunspor  ile Göztepe takip etti. Samsunspor'un 32 sarı kart gördüğü ligde, Denizlisporlu oyuncular 34,  Altınordu ile Alima Yeni Malatyasporlu futbolcular ise otuz beşer kez sarı kartla  cezalandırıldı.
 
Göztepe'den Gosso 8 kartla en fazla sarı kart gören isim olurken, bu  oyuncuyu yedişer kartla Emre Toraman (Kayseri Erciyesspor), Simon Zenke (Kardemir  Karabükspor) ve Foguinho (Adanaspor) izledi.
 
Kırmızı kartlar
 
Toplam 54 kırmızı kartın gösterildiği PTT 1. Lig'de, tüm takımlar en  az 1 kez kırmızı kart gördü. Adanaspor, Alima Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor ve Kayseri  Erciyesspor'un beşer kırmızı kart gördüğü ilk devrede, Boluspor, Denizlispor,  Giresunspor ve Samsunsporlu oyuncular birer kez kırmızı kartla cezalandırıldı.
 
Kardemir Karabüksporlu İsmail Dinler, Kayseri Erciyesspor'dan Bilal  Kılıç, Alima Yeni Malatyasporlu Koray Şanlı ise ikişer kez kırmızı takımlarını  eksik bıraktılar.