Umut Nayir, Yeni Malatyaspor'da

Umut Nayir, Yeni Malatyaspor'da

Alima Yeni Malatyaspor Osmanlıspor'dan Umut Nayir'i renklerine bağladı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Alima Yeni Malatyaspor, forvet bölgesine takviye yaparak, Osmanlıspor’un genç forveti Umut Nayir’i kiralık olarak kadrosuna kattı.
 
Süper Lig ekibi Osmanlıspor’da forma giyen forvet oyuncusu Umut Nayir, Alima Yeni Malatyaspor’da kiralık olarak sezon sonuna kadar forma giyecek. Bir süredir forvet arayışlarını sürdüren sarı-kırmızılılar, Sırp forvet Stefan Nikolic’in ardından Osmalıspor’un genç golcüsü Umut Nayir ile de her konuda anlaşmaya vardı. Umut Nayir, kendisini sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.
Alima Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek transferi sosyal medya hesabından duyurarak, “Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.
 
92 MAÇTA 32 GOL
Kayseri doğumlu olan 23 yaşındaki Umut Nayir, son olarak Süper Lig ekibi Osmanlıspor’da forma giydi. İleri uçta forma iyen genç oyuncu, 1.84 metre boyunda. Genç golcü, 2015-2016 sezonunda Süper Lig'de Osmanlıspor formasıyla 7 maçta 136 dakika süre aldı ve 1 gol kaydetti.
Türkiye Kupası’nda 2 maçta forma giyen Nayir, 122 dakika sahada kaldı ve 1 gol attı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Kupası’nda da 2 maçta görev alan golcü futbolcu, 135 dakika sahada kaldı ve 2 gol atma başarısını gösterdi. Umut Nayir, oynadığı 92 karşılaşmada 39 gol attı.
 
“SATIN ALMA OPSİYONU BULUNMUYOR”
Alima Yeni Malatyaspor’a imzayı attıktan sonra bir açıklama yapan Nayir, “Haberi duyduktan sonra arayan, buradan yazan, güzel dileklerde bulunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah yolun sonu da başı gibi güzel olur” dedi.
Nayir, Alima Yeni Malatyaspor’a kiralık olarak geldiğini kaydederek, “Yeni Malatyasporla sezon sonuna kadar anlaşmış bulunmaktayım. Hayırlı olsun. Güvenleri boşa çıkarmayacağız inşallah. Allah mahcup etmesin. Anlaşma kiralık olarak. Sözleşmede satın alma opsiyonu bulunmuyor” ifadelerini kullandı.
 
HUKUK EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR
Futbola 16 yaşındayken, İstanbul’un amatör takımlarından Albayrakspor’da başlayan Umut, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmasının ardından Ankara’ya yerleşti. Burada MKE Ankaragücü’nün A2 takımında 1 sezon forma giyen Umut, 2012 yılında Ankaragücü’nde profesyonelliğe ilk adımı attı. Umut, 2012-2015 yılları arasında MKE Ankaragücü’nde forma giydikten sonra 2015 yılında Osmanlıspor’a transfer oldu.
 
Nayir, futbolculuğunun yanı sıra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine de devam ediyor.