Yeni Malatyaspor telafi peşinde

Yeni Malatyaspor telafi peşinde

PTT 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Yücel İldiz, aldıkları 2 mağlubiyeti telafi etmek adına Göztepe maçının kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Göztepe maçının hazırlıklarını sürdüren PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Yücel İldiz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İldiz, “2 haftadan beri kaybediyoruz. Yeni bir takım olarak kurulduk. Son mağlubiyet bize yakışmadı. Açıkçası bizim takımın iyi savunma yapması lazım ama bunu yaparken de hücuma da çıkmayı başarmalıyız. Savunma yönünü gol yiyene kadar iyi yaptık ama biz boş kaleye atacakken bunu beceremeyince her şey tersine döndü. Biz atamadık o top geldi gol oldu. Yediğimiz gole kadar her şey dengedeydi. Ama sonuç olarak deplasman mağlubiyeti yaşadık. İç sahadaki kaybımızı gidermek istiyorduk ama olmadı. 2 mağlubiyeti telafi etmek için Cumartesi Göztepe maçı bizim için büyük önem taşıyor. Bu tür dönemlerde yoğun eleştiriler olması normaldir. Özellikle daha önceki oynadığımız oyunlar kamuoyunu beklenti içerisine koydu. Ben o zaman da tedbirli konuşuyordum. Şimdi de aynı noktadayım. Şunu söyleyebilirim; O iyi futbolu bu kadroyla oynadık. Demek ki bu kadroyla aynı şeyleri tekrar yapabiliriz. Bundan sonra dersleri çıkarıp hatalardan arınacağız” dedi.
 
“SİSTEMDE DEĞİŞİKLİK YAPABİLİRİZ”
 
Gol noktasındaki kısır görüntüyle ilgili de konuşan İldiz, “Tabi hücum bölgesi ile sıkıntımız daha çok oyuncu yokluğundan dolayı çıkmış gibi gözüküyor şu an. Biliyorsunuz transferin sonuna doğru katılan ve hazır olmayan haliyle çok faydalanamadığımız oyuncularımız var bu bölgede. Bunları hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Musa Sinan, Yakup, sakat olan Aydın gibi arkadaşlarımız milli aradan sonra hazır hale geleceklerdir. Bu haftada belki onlardan faydalanabiliriz. Burada değişiklik yapmamız gerekiyorsa da onları yapacağız. Bu maç öncesi çok panik yapacak öyle revizyon falan yapacak durumumuz yok. 2 tane maç kaybettik diye onu keselim, onu atalım demeyiz. Ama tabi ki gereken tedbirleri alacağız. Futbolun içinde eleştiri var. Yücel İldiz iseniz ve Malatya’daysanız insanların sizlerden bir şeyle beklemesi gayet doğal. Önemli olan eleştirilerin iyi niyetli olması. Eğer tüm niyetler doğruyu bulmak üzerineyse o zaman herkesle her şeyi konuşuruz. Bizim ekibimiz bu. Bu oyuncularla en azından devre arasına kadar gideceğiz. Devrede zaten takviyelerimiz olacak. Oyuncularımın hepsine güveniyorum bunu açıkça söyleyeyim. Sistemde değişiklik yapabiliriz. İlla 2 maç kaybettik diye de öyle uzay çağı büyük değişiklikler yapmayız” diye konuştu.