TFF 1. Lig'e son bilet mücadelesi başlıyor

TFF 1. Lig'e son bilet mücadelesi başlıyor
Güncelleme:

Spor Toto 2. Lig'de Beyaz Grup ve Kırmızı Grup'ta dörder takımın mücadele edeceği play-off'ta ilk müsabakalar yarın başlayacak.

Spor Toto 2. Lig'de MKE Ankaragücü ve İstanbulspor'un ardından TFF 1. Lig'e yükselecek üçüncü ve son ekibin belli olacağı play-off müsabakaları yarın oynanacak.

Beyaz Grup'ta İstanbulspor, Kırmızı Grup'ta ise MKE Ankaragücü'nün doğrudan 1. Lig'e çıktığı 2. Lig'de, bu ekipleri takip eden dörder takım play-off mücadelesi verecek.

Çeyrek final ilk maçlarının yarın saat 16.00'da oynanacağı play-off'ta rövanş müsabakaları ise 8 Mayıs Pazartesi günü yapılacak. Beyaz Grup'ta Sivas Belediyespor-Amed Sportif Faaliyetler ile Kocaeli Birlikspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Kırmızı Grup'ta ise Menemen Belediyespor-Gümüşhanespor ve Hatayspor-Kastamonuspor 1966 maçları oynanacak.

Çeyrek finalde rakiplerini saf dışı bırakacak takımlar 12 ve 16 Mayıs'ta yarı finalde karşılaşacak. İki grupta yarı final turunu geçecek ekipler 21 Mayıs Pazar günü final maçında TFF 1. Lig'e yükselecek üçüncü ekip olmak için sahaya çıkacak.

Beyaz Grup

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta İstanbulspor'la zirve mücadelesini son haftaya kadar sürdüren Amed Sportif Faaliyetler, çeyrek finalde ilk maçta ligi 5. sırada tamamlayan Sivas Belediyespor'la Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'nde karşılaşacak.

Müsabakayı hakem Çağatay Şahan yönetecek. Ligde iki takım arasında Diyarbakır'da oynanan karşılaşmayı Amed Sportif Faaliyetler 2-0 kazanırken, Sivas'taki müsabaka 1-1 tamamlanmıştı.

Beyaz Grup'taki diğer eşleşmede ise Kocaeli Birlikspor ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor, hakem Abdullah Yılmaz'ın yöneteceği müsabakada Kocaeli Alparslan Türkeş Stadı'nda karşılaşacak.

Sezon içinde deplasmanda rakibini 1-0 mağlup eden Kocaeli Birlikspor, evinde ise sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı.  

Kırmızı  Grup

Kırmızı Grup'ta sezonu ikinci tamamlayan Gümüşhanespor ile lig beşincisi Menemen Belediyespor, Menemen İlçe Stadı'nda, hakem Mustafa İlker Coşkun'un düdük çalacağı karşılaşmada avantajlı bir skor almak için mücadele edecek.

Gümüşhane'deki müsabakada golsüz berabere kalan iki takımın Menemen'deki mücadelesinde Menemen Belediyespor 3-2'lik skorla galip gelmişti.

Antakya Atatürk Stadı'nda oynanacak Hatayspor-Kastamonuspor 1966 arasındaki mücadeleyi ise hakem Erkan Engin yönetecek.

İki takım arasında Hatay'da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 4-1 kazanmış, Kastamonu'daki müsabaka ise Kastamonuspor 1966'nın 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti. 

Seçiniz...