TFF'den Fenerbahçe'ye cevap

TFF'den Fenerbahçe'ye cevap

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gözlemcilerin hakemlerle ilgili yaptığı değerlendirmeler hakkında bir bildiri yayınladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gözlemcilerin hakemlerle ilgili yaptığı değerlendirmelerin, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından gözden geçirilerek, objektiflik konusunda garanti altına alındığını açıkladı.

TFF'ten yapılan açıklamada, MHK bünyesinde görev alan hakem gözlemcilerinin hakem değerlendirmeleri ve hakemlere verilen puanların kamuoyunda tartışma konusu olduğu belirtilerek, "Öncelikle UEFA Hakem Konvansiyonu'na üye Merkez Hakem Kurulu'nun tüm faaliyetlerini UEFA'nın oluşturduğu sistem çerçevesinde yürüttüğünü ve UEFA'da yapılan tüm uygulamaların ülkemizde de birebir olarak hayata geçirildiğini belirtmek isteriz" denildi.

MHK'nın, gözlemcilerin hakemlerle ilgili değerlendirmelerini tekrar gözden geçirdiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm müsabakalar tekrar izlenerek değerlendirmenin objektifliği garanti altına alınmaktadır. UEFA Hakem Konvansiyonu'na üye olduğumuz günden bu yana olduğu gibi eğer bir hakemin değerlendirmesinde bir yanlışlık yapıldıysa, MHK ilgili maçın gözlemcisinden tekrar değerlendirme istemektedir. Ayrıca nasıl hata yapan hakemler konusunda bir yaptırım mekanizması varsa, gözlemciler konusunda benzer yaptırımlar hayata geçirilmektedir. Sezon boyunca yapılan tüm değerlendirmelerin her sezon olduğu gibi yeni sezonda da hakem ve gözlemci klasmanları belirlenmesinde ana etken olacağını vurgular, tüm yöneticilerimiz ve hakem yorumcularından bu önemli hususu göz önüne almalarını rica ederiz."