Topal’a saldırı için şok sözler !

Topal’a saldırı için şok sözler !

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal'a yapılan saldırı sonrasında iş adamı Serdar Aka'nın attığı bir tweet olay yarattı.

Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal ile takım arkadaşı Mert Uygar Zeybek’e, silahlı saldırı sonrasında İzmirli işadamı Serdar Aka, paylaştığı ‘Otobüsü deviremeyene de yazıklar olsun. Mehmet Topal’ı vuramayana da’ tweet ile büyük tepki çekti. Tepkiler üzerine twitter hesabını askıya alan Aka, “Sporda şiddeti kanamak istedim ama 140 karakterle bunu ifade edemedim” dedi.

Sabah antrenmanından çıktıktan sonra takım arkadaşı Uygar Mert Zeybek’le, Avrupa yakasındaki Yunanistan Konsolosluğu’na gitmek üzere yola çıkan Mehmet Topal’ın cipine Sancaktepe gişelerine girdiği sırada tabancayla 2-3 el ateş açıldı. Başka bir otomobildeki kişi ya da kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıdan 2 futbolcu da yara almadan kurtuldu. Saldırıya spor dünyası başta olmak üzere birçok kesimden tepki geldi. Fenerbahçe Futbol Takımı’nı taşıyan otobüsün, geçen 4 Nisan’da da Trabzon’da silahlı saldırıya uğradığı, şoförün yaralandığı olay akıllara geldi.

Ancak sosyal medya üzerinden İzmirli işadamı Serdar Aka’nın, paylaştığı ‘Otobüsü deviremeyene de yazıklar olsun. Mehmet Topal’ı vuramayanada’ tweet’i büyük tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine Aka, twitter hesabını askıya aldı. Konuyla ilgili kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine açıklama yapan Serdar Aka, yanlış anlaşıldığını ileri sürdü. Serdar Aka, “Bu 140 karakter başımıza bela oldu. Ben Mehmet Topal’a yapılan saldırıyı kınamak istedim. Yanlış anlaşıldım. Sporda şiddeti kanamak istedim, ama 140 karakterle bunu ifade edemedim” dedi.

Aka, tebrik mesajı da eleştiri de aldığını ama büyüklerinden gelen uyarı üzerine hesabını askıya aldığını da ifade etti. Bu arada Serdar Aka, Ak Partili olduğunu, ama ne partiyle ne de sosyal medyada paylaştığı gibi MÜSİAD’da bir görevinin olmadığını söyledi. MÜSİAD İzmir Müdürü Özcan Yetişenoğlu da Aka’nın üyeleri olmadığını açıkladı.

1-20150812091311.jpg