Trabzonspor'da Fernandao ve Aatif hamlesi

Trabzonspor'da Fernandao ve Aatif hamlesi

Trabzonspor, Fenerbahçe ile temasa geçip Fernandao ve Aatif'ı istedi, ancak Sarı-lacivertliler iki futbolcuyu da bırakmadı.

Trabzonspor ile Fenerbahçe 3 Temmuz sürecinin ardından ilk kez futbolcu transferi için birbiriyle temas kurdu. Bordoimavili yönetim, Fernandao ve Aatıf'ı ezeli rakibinden resmen istedi.

Devre arası kadrosunu güçlendirmek için kolları sıvayan Karadeniz temsilcisi, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın transfer raporu doğrultusunda sarıilacivertli yönetimle temas kurdu ve bu iki futbolcu için talebini iletti. Ancak bu teklif Fenerbahçe tarafından kabul edilmedi.

Bunun başlıca nedeni ise sarı-lacivertli yönetimin Fernandao'dan ciddi bir bonservis ücreti kazanmak istemesi. Sezon başında Brezilyalı oyuncu için astronomik rakamları gözden çıkaran Çin kulüpleri Brezilyalı yıldızın peşini bir türlü bırakmadı.

Sakatlığını atlatan golcü futbolcu artık forma giymeye de başladı. Yönetim de bu fırsatı değerlendirmeyi düşünüyor. Ayrıca Fernandao da kendisi için mali açıdan bir hayli çekici olan Çin macerasına sıcak bakıyor.

UEFA'dan gelen transfer kısıtlaması sebebiyle oyuncu almakta zorlanan yönetim Fernandao'yu satarsa bir taşla iki kuş vuracak. Brezilyalı futbolcudan gelecek gelirle devre arası orta sahaya takviye yapılacak, bütçe rahatlayacak.

AATIF DA OLMADI

Bordo-mavili ekip şimdilik Aatıf için de istediği sonucu alamadı. Sezon başında Teknik Direktör Advocaat'ın gözüne giremeyen Faslı futbolcu, zamanla kendini buldu ve takıma katkı sağladı.

Bu nedenle teknik heyetin bu transfere sıcak bakmadığı belirtildi.

Milliyet