Trabzonspor'dan CAS ve şike açıklaması

Trabzonspor'dan CAS ve şike açıklaması

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, İsviçre'nin Lozan şehrinde yapılan CAS duruşması sonrası açıklamalarda bulundu.

Futbolda 2010-11 sezonunda yaşanan şike sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından haklarının verilmediği gerekçesiyle Trabzonspor'un Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvurunun duruşması bugün İsviçre'nin Lozan şehrinde görüldü. Toplantıya Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Başkan Yardımcıları Önder Bülbüloğlu ile Nevzat Aydın, Genel Sekreter Gençağa Meriç, yönetim kurulu üyeleri Gökhan Saral, Emre Aksoy, Coşkun Bülbül, Okan Alemdaroğlu, hukuk kurulu üyeleri ve Trabzonspor’un yurt dışındaki avukatları katıldı.

USTA: SÜRECİN TAKİPÇİSİZ OLACAĞIZ

CAS duruşmasının ardından kulübe ait sosyal medya hesabı facebooktan yapılan canlı yayında açıklamalarda bulunan Başkan Muharrem Usta şunları söyledi:

"Trabzonspor camiası asla şov peşinde değil. Bizim haklı olduğumuz bir davamız var. Bu davayı en güçlü şekilde takip ederek, camiamızın beklentisiyle örtüşen düzeyde kararlı bir duruşumuz olacak. Hukuk mücadelesi evrensel düzeyde böyle yapılır. Hak arayışı insanların peşinden koşması gereken en doğal bir süreçtir. Trabzonspor camiası emin olsun ki en güçlü, en itinalı ve en doğru şekilde bu sürecin takipçisi olacağız. Herkes bu konuda rahat olsun."

'CAS’IN BU İŞE OLMASI GEREKTİĞİ ŞEKİLDE EL ATMASINI UMUYORUZ' 

Avrupa’da şike var mı yok mu konusunun kapandığını dile getiren Usta, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kurumlar şikenin varlığı konusunda mutabakat sağladı ve ‘cezalarını verdik diyorlar.’ Madem şike var ve cezasını verdiniz, neden Türkiye’de bu cezaların gereklilikleri uygulanmadı? Haliyle biz UEFA’nın bu yaptırımları uygulamadığı için CAS’a geldik. Hem buradaki avukatlarımız hem de Türkiye’deki ekibimiz gerçekten çok iyi hazırlandı. Bütün hukuk ekibine teşekkür ediyorum. Bence göğsümüzü kabartacak bir çalışma yapıldı. Burada çok iyi bir tablo gördük. Ümit ederiz ki CAS bu işe olması gerektiği şekliyle el atar. Umarım Trabzonspor’un alması gereken sonuca hep birlikte ulaşırız. Trabzonspor olarak kararlı, itinalı, sağlıklı bir şekilde çok çalışarak bu yolculuğu sonuna kadar taşımalıyız. Karar ne çıkarsa çıksın doğrusu her şeyi en düzgün şekilde yapabilmektir. Burada Trabzonsporluların gurur duyacakları, kendi içlerinden çıkan bir heyet var. Camianın endişesi olmasın. Bu iş emin ellerde."

Trabzonspordan CAS ve şike açıklaması

AYDIN: TRABZONSPOR’U EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın, 2010-11 sezonunda da kulüpte yönetici olduğunu hatırlatarak, "Yaşanan bu sürecin içinden geçtik. Burada olmak beni ayrı bir şekilde duygulandırıyor. Taraftarımız şunu bilsin ki Trabzonspor’u en iyi şekilde temsil edeceğiz ve bundan sonraki sürecin sonuçlarına hep birlikte bakacağız" dedi.

BÜLBÜLOĞLU: TÜM TÜRKİYE HAKLI OLDUĞUMUZ DAVAYA SAYGI DUYMALI

Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu ise Trabzonspor 2010-11 şampiyonu olduğunu belirterek, "Gönüllerin şampiyonluğunun tescili için buradayız. Bunun için gidebilecek en son mercie kadar gideceğiz. Bu bizim haklı olduğumuz bir davadır ve tüm Türkiye’nin buna saygı duymasını bekliyoruz" diye konuştu.

MERİÇ: 2010-11 SEZONUNDA HAKSIZLIĞA UĞRADIK

Genel Sekreter Gençağa Meriç, 2010-11 sezonunda Trabzonspor’un haksızlığa uğradığına inandıklarını ifade ederek, "Trabzonspor’un haklarını aramak için hep beraber buradayız. Trabzonspor’un haklı çıkacağına gönülden inanıyoruz. Bütün ekip kenetlendi ve artık sonucu bekleyeceğiz. İnşallah Trabzonspor’un hakkı burada teslime dilecektir" dedi.

BÜLBÜL: HAK ETTİĞİMİZ SONUCU ALACAĞIZ

Trabzonspor Yönetim Kurulu üyesi Coşkun Bülbül de Trabzonspor için tarihi bir gün yaşadıklarına dikkat çekerek, "Bugün tarihi bir gün. Bunu tekrar yaşadık. İnşallah sonuçta hak ettiğimiz noktaya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

SARAL: HAKKIMIZI SÖKE SÖKE ALIRIZ

Yönetim kurulu üyesi Gökhan Saral, 20110-11 şampiyonluğunu tescil etmek ve haklarını aramak için İsviçre’de olduklarını ifade ederek, "CAS masasında Trabzonspor’u üst düzeyde temsil ettiğimiz için camiamız adına sevinçliyim. Nezih bir dava gelişti. Trabzonspor hakkını aramak için sonuna kadar gidecektir. Karşı tarafta Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve Fenerbahçe de kendini savundu ama Trabzonspor adına çok başarılı bir sunum geçtiğine inanıyorum. CAS heyeti d inca detaya kadar hassas davrandılar. Sadece şike değil, Trabzonspor’un haklarının yenildiği her yerde sorumlu yöneticiler olarak hakkımızı sonuna kadar ararız. Hakkımızı söke söke alırız. 2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur" derken, Yönetim kurulu üyesi Emre Aksoy ise "Trabzonspor'un şampiyon olduğunu tüm Türkiye biliyor. Sanırım bazıları inanmak istemiyor. Duruşma olumlu geçti. İnşallah kupamızı müzemize getireceğiz" diye konuştu.

ALEMDAROĞLU: HAKKIMIZI ALACAĞIZ

Yönetim kurulu üyesi Okan Alemdaroğlu da, tarihi güne şahit olduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Hem tanıklık yaptık hem de destek verdik. Hak ve adalet kelimelerinin kavramları bu mahkemeden sonra daha da anlam kazanacak. Biz hakkımızı alacağız. 2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur" dedi.

EGEMEN: OLUMLU KARAR ÇIKMASINI UMUYORUZ

Trabzonspor Hukuk Kurulu üyesi Avukat Erdem Egemen, CAS heyetinin vereceği kararı bekleyeceklerini ifade ederek, "Trabzonspor genel olarak kulübünü tarihi misyonuna uygun olarak karşısındaki güç her ne olursa olsun ülke için iyi olanı ve haklı olanı arama adına mücadelesine devam ediyor. Biz isterdik ki hak ve adalet Türkiye’de yerini bulsun. Dönemin şartları ve dönemin tutumu bizi buralara kadar getirdi. Kararın açıklanması belirli bir süre alacak. Türkiye’de bize verilen fotoğraf ile burada görünen manzara birbirinden apayrı. Buradaki kurumlar artık şikenin varlığını ve yokluğunu tartışmıyorlar. Zira bu CAS kararıyla sona erdi. Duruşma akışında dile getirilen UEFA ve Federasyon da şikenin varlığı ve yokluğu konusuna yoğunlaşmış değiller. Şikenin yapıldığını ve bunun kararlarının kendi talimatlarınca verildiğini söylüyorlar. Bundan sonraki kararı CAS heyeti oluşturacak. Umarım camiamız adına, Türkiye için olumlu ve iyi bir karar olur" ifadelerini kullandı.

MARGERA: DAVA SONUCA BAŞARIYLA YANSIYACAKTIR 

Trabzonspor’un İsviçre’de ki avukatlarından Jan Margera da, ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirterek, "Trabzonspor bu davanın ve şikenin mağdurudur. İyi ve haklı bir sebeple avukatlık yapmak her zaman onurdur. Trabzonspor için bu davada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Karar CAS heyeti tarafından verilecektir. Umuyoruz ki davanın sonucu lehimize ve başarılı bir şekilde yansıyacaktır" diye konuştu. 

Hürriyet