Turkcell, Kulüpler Birliği'nin ana sponsoru oldu

Turkcell, Kulüpler Birliği'nin ana sponsoru oldu

Kulüpler Birliği Vakfı ile Turkcell arasında sponsorluk anlaşması imzaladı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Gümüşdağ, "Futbolun marka değerini hep beraber yükselteceğiz" dedi.

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu ise "Türkiye'de spor büyük bir heyecan, barışın ve mutluluğun kaynağı, hendekleri kapatıp insanları tekrar bir araya getirecek en önemli unsurlardan bir tanesi" diye konuştu.

Kulüpler Birliği Vakfı ile Turkcell arasında  sponsorluk anlaşması imzaladı.
 
Haliç Kongre Merkezi'nde Kulüpler Birliği Vakfının olağan toplantısı  öncesinde gerçekleştirilen imza töreninde, vakfın başkanı Göksel Gümüşdağ,  Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile kulüp temsilcileri yer aldı.
 
Göksel Gümüşdağ, Turkcell'in uzun yıllardır Türk futbolunun içinde  olduğunu belirterek, "Turkcell ile Kulüpler Birliği Vakfının bu birlikteliğinin  çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Haftanın maçıyla ilgili bir projeleri var.  Bizim de daha önce benimsediğimiz bir projeydi. Gerçekten futbolun güzel şeylere  ihtiyacı var. Futbolun marka değerini hep beraber yükselteceğiz. Bu konuda  hepimize iş düşüyor. Anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 
Kaan Terzioğlu da Türkiye'de futbola ilginin çok yüksek olduğunu dile  getirerek, "Türkiye futbolla yatıyor futbolla kalkıyor. Türkiye'de 35 milyona  yakın müşterimiz var. Bunların 17 milyonunda akıllı telefon bulunuyor. Bir gol  atıldığında 4 dakika sonra onların telefonlarına gollerin 90 saniyelik özetini gönderdiğimizde 1 buçuk milyon insan izliyor. Müthiş bir değer. Türkiye'de spor  büyük bir heyecan, barışın ve mutluluğun kaynağı, hendekleri kapatıp insanları  tekrar bir araya getirecek en önemli unsurlardan bir tanesi" ifadelerini  kullandı.
 
Terzioğlu, Turkcell olarak 2002 yılından beri futbolun içinde  olduklarını vurgulayarak, "Bu dönem içinde A Milli Takımımızı, federasyonumuzu,  kulüplerimizi, Kulüpler Birliğini ve Süper Lig'i sürekli destekledik ve  desteklemeye de devam edeceğiz. Türkiye'nin ve Türk futbolunun marka değerini  yükselten tüm kurumların tüm organizasyonların yanında olmak bizim en önemli  amaçlarımızdan biri" değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye'de ilk yarı itibarıyla 1,2 milyon kişinin statlarda futbol  maçları izlediğini anlatan Terzioğlu, şunları kaydetti: "Aşağı yukarı 14 milyon TL'lik ciro oluştu. Bakın bir hafta içerisinde  Star Wars filmini de aşağı yukarı 1,2 milyon kişi seyretti ve benzer bir ciro  oluştu. Biz istiyoruz ki Türkiye'de statlar dolsun. Bu yüzden de 'Haftanın maçı'  projesinin başlatmak istiyoruz. Anadolu'da her hafta bir maçı şölen havasına  getirmek, bir şehri aydınlatmak istiyoruz. Sizlerle beraber Türk futbolunun marka  değerine, taş üstüne taş koyarak katkıda bulunmak bizim en büyük arzumuz."
 
Bir yıl süreyle vakfın ana sponsoru olan Turkcell'in, iş birliği  doğrultusunda "Haftanın maçı" projesi hayata geçirilecek. Spor Toto Süper Lig'de  her hafta bir karşılaşma "Turkcell Haftanın Maçı" adı altında oynanacak. Ayrıca  anlaşma çerçevesinde futbola ilgiyi attırmak ve statların dolmasını sağlamak  amacıyla maçların oynanacağı şehirlerde konser ve yarışma gibi etkinliklerin  düzenlenmesi planlanıyor.